radarele împânzesc județul sibiu. acțiune de proporții a polițiștilor rutieri!
Foto Arhivă

În cadrul acţiunilor, vor fi utilizate toate dispozitivele de supraveghere a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, dispuse în sistem cascadă, cu scopul depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă prevederile legale ale regimul rutier din județul Sibiu.

Viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor meteo – rutiere este principala cauză generatoare de accidente rutiere în judeţul Sibiu, motiv pentru care, în perioada 26 – 29 iunie 2014, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, vor fi organizate şi desfăşurate activităţi care vizează prevenirea producerii de accidente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

De la începutul anului, până în prezent, la nivel naţional, au fost înregistrate 3.232 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 707 persoane şi rănirea gravă a altor 3116, viteza, sub cele două aspecte, excesivă şi neadaptată condiţiilor de drum şi trafic, ocupând locul al doilea în topul principalelor cauze generatoare de accidente. Pe acest fond s-au produs 653 de accidente, soldate cu decesul a 202 persoane, în creştere cu 22, şi rănirea gravă a altor 708.

În judeţul Sibiu, nerespectarea regimului de viteză reprezintă principala cauză de producere a accidentelor rutiere cu consecinţe deosebite. Astfel, de la începutul anului până în prezent, nerespectarea regimului de viteză a dus la producerea a 30 de accidente grave de circulaţie soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a altor 42 şi rănirea uşoară a 66 de persoane.

În acest context, în perioada 26-29.06.2014, în judeţul Sibiu, se vor organiza acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, la care vor participa efective de poliţie rutieră şi ordine publică în vederea impunerii legii şi conştientizării participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, având în vedere şi debutul sezonului estival, care atrage creşterea valorilor de trafic pe principalele artere rutiere.

În cadrul acţiunilor, vor fi utilizate toate dispozitivele de supraveghere a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, dispuse în sistem cascadă, cu scopul depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă prevederile legale ale regimul rutier.

Ţinta principală a activităţilor o constituie prevenirea victimizării participanţilor la trafic în urma producerii de accidente rutiere şi asigurarea fluenţei traficului pe drumurile intens circulate.

Ultima oră

Comentariul meu