filme dedicate unor mari personalități din lumea rock-ului la tiff sibiu 2014

Festivalul Internațional de Film Transilvania aduce anul acesta la Sibiu o secțiune specială de teme muzicale. Filmele dedicate unor mari personalități din lumea rock-ului vor rula în Bohemian Flow.

Startul este dat chiar în prima zi de festival, de o peliculă 3D cu și despre Metallica. Filmul revoluționar Metallica: Through the Never prezintă imagini filmate în timpul concertelor live ale formației, considerate un icon rock al anilor ’80-’90. Materialele originale fac parte integrantă dintr-o poveste de sine stătătoare, despre unul dintre fanii artiștilor.

Joi, TIFF trece la muzică country și aduce pe ecran legenda genului, Johnny Cash. Filmul Walk the line este structurat ca un flashback extins, declanşat când Cash se pregăteşte să apară pe scenă pentru extraordinarul său concert de la închisoarea Folsom. Pentru rolul din acest film, în care o întruchipează pe iubita lui Cash, Reese Witherspoon a obţinut Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal.

Pe Kurt Cobain îl sărbătorim vineri, tot în Bohemian Flow. La 20 de ani de la moartea artistului, TIFF îi dedică întreaga zi solistului trupei Nirvana. Două proiecții speciale sunt programate în această zi – Kurt and Courtney vorbește despre dependența de droguri a lui Kurt Cobain și a soției sale, Courtney Love, dar și despre diversele teorii ale conspiraţiei din jurul morţii artistului. În Kurt Cobain: About a Son, regizorul A.J. Schnack foloseşte interviurile înregistrate de jurnalistul muzical Michael Azerrad pentru cartea Come as You Are: The Story of Nirvana. Cele două proiecții vor fi urmate de un afterparty în Bohemian Flow, unde iubitorii genului vor asculta, desigur, și mai mult Kurt Cobain.

În secțiunea specială Film din cadrul TIFF va mai rula și Ray, deținător al unui premiu Oscar, dar și Shine a Light, o proiecție în regia lui Martin Scorsese, despre legendara formație Rolling Stones.

Cea mai importantă manifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), începe miercuri și aduce, în perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiecții în 7 spații diferite.

Prețul biletelor pentru ediția 2014 a TIFF Sibiu este de 10 lei/proiecție și 7 lei redus la Teatrul Gong, Bohemian Flow și Librăria Habitus, 10 lei la Muzeul Astra și 15 lei la Cetatea Cisnădioara. Accesul la proiecția din Parcul Sub Arini este liber.

TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu