Este vorba de suma de 4 eurocenti din acciza suplimentara la carburanti, care poate fi recuperata dupa ce transportatorii s-au inscris la Autoritatea Rutiera Romana. Peste 20.000 de firme din Romaniaar putea beneficia de aceasta facilitate.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a postat vineri proiectul de HG prin care se stabilesc conditiile, procedura si termenele de restituire ca ajutor de stat catre operatorii de transport rutier licentiati a sumei de 4 eurocenti din acciza suplimentara de 7 eurocenti, aplicata incepand cu 1 aprilie 2014.

Proiectul de HG stabileste conditiile si documentele necesare pentru ca operatorii economici si vehiculele sa indeplineasca criteriile de eligibilitate pentru restituirea de accize. Aceste conditii sunt stabilite in mod diferentiat, in functie de locul in care sunt stabiliti operatorii economici, respectiv in Romania sau in alte state membre, precum si in functie de tipul vehiculelor.

Totodata, proiectul determina baza de calcul pentru restituirea de accize, perioada de restituire de accize, respectiv trimestrul calendaristic, modul de determinare a sumelor de restituit si conditiile si documentele necesare pentru restituire.

Procedura de restituire a unei parti din acciza suplimentara este structurata in doua etape.

Prima etapa presupune inregistrarea operatorilor economici care doresc sa solicite restituirea de acciza, in conditiile acestui act normativ, in Registrul vehiculelor si al operatorilor economici eligibili pentru restituirea de accize.

Inregistrarea presupune depunerea la Autoritatea Rutiera Romana (ARR), o singura data, cu ocazia inregistrarii, a unei serii de documente prin care operatorii economici fac dovada eligibilitatii lor si a vehiculelor pe care le detin.

ARR verifica atat eligibilitatea operatorului economic, cat si pe cea a vehiculelor pe care le detine (din punctul de vedere al licentierii, tonajului, altor conditii prevazute de lege).

“Nu se incadreaza in categoria beneficiarilor acestei scheme de ajutor de stat operatorii economici care se afla in procedura de executare silita, faliment, reorganizare judiciara, dizolvare, inchidere operationala sau dizolvare, declarati inactivi >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu

Publică