la sibiu începe cel mai tare turneu de tenis al momentului în românia

Un număr de 64 de tenismeni iau startul unui nou turneu internațional cotat în clasamentul ATP, Pamira Open. Turneul are loc între 21 și 29 iunie și are premii totale în valoare de 10.000 de dolari.

Participanții la turneu vor putea acumula punctele necesare în clasamentul ATP pentru a se putea înscrie la Sibiu Open, cel mai important turneu de tenis din Transilvania.

Ce-a de-a treia ediție a Pamira Open se va desfășura în paralel cu prestigiosul turneu de Grand Slam de la Wimbledon. Competiția debutează cu o serie de calificări pentru tabloul principal. Turneul de calificări începe sâmbătă, 21 iunie, de la ora 9 la Tenis Club Pamira, pe Calea Șurii Mici. Dintre cei 64 de jucători înscriși în turneul de calificări 32 vor avansa pe tabloul principal de simplu iar 16 echipe pe tabloul de dublu. Turneul propriu-zis începe marți, 24 iunie. Finala competiției de dublu se va disputa vineri, de la ora 17, semifinalele turneului de simplu sâmbătă, începând cu ora 11, iar marea finală a turneului de 10.000 de dolari va avea loc duminică, 29 iunie, de la ora 15. Partida va fi transmisă în direct pe postul de televiziune DigiSport.

În acest moment, în turneu sunt înscriși jucători din 16 țări, de pe patru continente. La Sibiu vor sosi reprezentanți ai unor țări cu tradiție în tenisul mondial, Spania, Franța, Cehia, Argentina, Anglia, Australia, Canada, Italia, Elveția, Suedia, Portugalia și desigur și din estul Europei: Slovacia, Moldova, Lituania, Grecia și România. „Pamira Open a crescut de la an la an din punctul de vedere al sportivilor participanți la acest turneu. Competiția devine din ce în ce mai strânsă, valoarea jucătorilor este mai apropiată și din acest motiv devine un turneu extrem de atractiv. E un turneu important în special pentru jucătorii care vor să acumuleze punctele ATP necesare înscrierii în turneul Sibiu Open. Iar pentru jucătorii mai tineri e un turneu unde își pot măsura forțele cu tenismeni consacrați”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

 

Cel mai de seamă jucător român ce va participa la Pamira Open este deținătorul trofeului de anul trecut, Victor Crivoi. El vine la Sibiu în postura de principal favorit al turneului după ce a fost eliminat în calificările de la Wimbledon în 18 iunie de canadianul Frank Dancevic, numărul 96 ATP. Crivoi a pierdut strâns meciul din calificări, în trei seturi, cu scorul de 7/5, 4/6, 6/4.

 

Pamira Open este un turneu organizat de Tenis Club Pamira în cadrul proiectului Sibiu Open, ce conține trei turnee internaționale, Women`s Open (feminin), Pamira Open (masculin) și Sibiu Open (masculin). Primele două turnee au premii totale în valoare de 10.000 de dolari fiecare în timp ce Sibiu Open are premii în valoare de 65.000 de dolari. Evenimentul este cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu