copiii s-au distrat la zilele „franceza pentru cei mici” de la institutul francez din sibiu

Institutul Francez din Sibiu a invitat copii din învățământul preșcolar și primar, educatori și învățători, precum și profesori de franceză, la un eveniment de amploare dedicat descoperirii metodelor ludice și creative de predare a limbii franceze pentru preșcolari și școlarii mici.

Miercuri, 18 iunie 2014, Institutul Francez din România a propus celor aproape 200 de copii din grădiniţe şi şcoli primare participanți la acțiune, cât și profesorilor însoțitori, o serie de 12 de ateliere ludice şi creative axate pe descoperirea limbii franceze (ateliere de lectură, ateliere ludice pentru de descoperire a mediului, ateliere de arhitectură…). Atelierele s-au adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani.

Spre bucuria celor mici şi a celor mari, atracţia zilei a fost reprezentată de un spectacol bilingv de marionete intitulat „Mierea, Zahărul și Sarea”, realizat și găzduit de Teatrul Gong din Sibiu.

Ziua a fost completată de o reuniune a directorilor unităților de învățământ preșcolar și primar din județul Sibiu și a reprezentanților ISJ și CCD Sibiu. Reuniunea a avut ca tema „Plurilingvismul și predarea-învățarea limbii franceze în învățământul preșcolar și primar”.

Activităţile oferite de Intitutul Francez s-au desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Sibiu, Casa Corpului Didactic Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Lectoratul pentru Limba Franceză al Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Asociația EduMedia București, respectiv cu Teatrul Gong Sibiu, Asociația Francezilor din Sibiu, Asociația Ille et Vilaine Sibiu, Asociația De’a Arhitectura.

Evenimentul Zilele „Franceza pentru cei mici” a avut loc la București (2 ediții), Sibiu și la Iași, în 2014 urmând a mai fi organizat și la Cluj Napoca, Buzău și Braşov.

În 2013-2014, peste 75.200 elevi români din ciclul primar din cadrul a 1.200 de unităţi de învăţământ învaţă limba franceză ca prima limbă străină.

 

Ultima oră

Comentariul meu