video foto imagini fabuloase de la decolarea și aterizarea primei curse low-cost londra – sibiu a companiei wizz air

Cursa operată de Wizz Air, a aterizat oficial la SIBIU de la Londra Luton, pentru prima dată aseară, 14 iunie, orele 21:50, având un număr de 162 pasageri la bord şi aşteptată de 152 pasageri, gata să se îmbarce spre Londra. Ora de Sibiu a transmis în direct, decolarea din Londra și aterizarea de la Sibiu.

Sibiul a devenit astfel cel de-al 7-lea aeroport Wizz Air din România, fapt ce subliniază potenţialul de creştere a volumului de trafic şi extinderea serviciilor pe segmentul low-cost, mizând atât pe nivelul ridicat al cererii, cât şi pe modificarea tendinţelor de călătorie în regiune, prin poziţionarea Aeroportului Internaţional Sibiu la nivelul arealului deservit, ca element major de infrastructură şi bază de conexiuni aeriene naţionale şi internaţionale.

Mai mult, lansat iniţial cu două frecvenţe pe săptămână, la numai două luni de la anunţul oficial de deschidere, o a treia frecvenţă a fost introdusă în orarul de zboruri al companiei.

Decolare cu întârziere, aterizare în aplauze

Cursa Londra – Sibiu, a decolat sâmbătă după amiază cu o întârziere de 30 de minute față de ora programată.

Echipajul care a făcut pentru prima data în istorie un zbor WIzz Air la Sibiu a fost unul de origine poloneză.

Aterizarea de la Sibiu s-a făcut în timp ce în Piața Mare erau artificii de la FITS 2014.

Imediat după momentul aterizării, o parte din pasageri au aplaudat aterizarea lină făcută de echipajul aeronavei.

Inaugurare cu fast

Aerogara din Sibiu a fost în zi de sărbătoare. Introducerea primului zbor de tip low-cost al companiei Wizz Air pe ruta Londra – Sibiu, nu a fost trecută cu vederea.

Oficialitățile au făcut o primire cu tunuri cu apă pentru aeronavă, iar imediat după aterizare s-au dat scurte declarații de presă.

Ioan Cindrea, Președintele Consiliului Județean Sibiu, a declarat:

„Îi felicit pe toţi cei care au muncit pentru deschiderea acestei curse, materializând în acest fel dorinţa sibienilor. Această nouă cursă reprezintă un început, după procesul de modernizare al aeroportului și după obţinerea ajutorului de stat pentru opt noi destinaţii.

Asistăm la inaugurarea primei destinaţii, Londra, prin Compania Wizz Air, un pas important pentru dezvoltarea legăturilor economice şi turistice ale judeţului Sibiu cu Marea Britanie. Urmează ca în scurt timp să putem calători şi spre alte destinaţii din Europa”.[nggallery id=1033]

Bernadett Kiss, Ambasador Wizz Air, a declarat:

”Sunt foarte fericită să mă aflu aici în această seară şi să urez bun venit primului zbor Wizz Air din Londra. Datorită tarifelor noastre accesibile şi serviciilor de foarte bună calitate oferite, Londra este acum mai aproape de Sibiu şi de judeţele învecinate. Profit de această oportunitate să vă invit pe toţi la bordul avioanelor noastre Wizz Air”.

 

Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroprtului Internațional Sibiu a declarat:

”Urez bun venit Companiei WIZZ AIR pe Aeroportul Internaţional Sibiu, cu ocazia primei aterizări pe care o aeronavă a acestei companii a realizat-o la noi.

Am credinţa că acest pas este primul dintr-o serie ce va sta la baza unui parteneriat solid şi de lungă durată şi care va asigura conectarea aeroportului cu un număr cât mai mare de destinaţii europene şi nu numai”.

 

Un zbor porneşte de la preţul de 129 lei, un singur zbor cu toate taxele incluse şi un bagaj de mână mic, fără a include serviciile adiţionale.

Biletele pentru zborul Sibiu – Londra Luton pot fi rezervate pe wizzair.com, în funcţie de următorul orar:

 

CURSA WIZZ AIR SIBIU – LONDRA LUTON:

Start Zile Orar vară
14 iunie Marţi, Joi, Sâmbătă 14 Iunie – 16 SeptembrieSBZ 22:20 – 23:30 LTN

LTN 16:55 – 21:50 SBZ

 

16 Septembrie – 25 Octombrie

SBZ 19:05 – 20:20 LTN

LTN 15:40 – 18:35 SBZ

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu