fits 2014 în ultima zi de festival! vezi aspecte live – video pe ora de sibiu!

Concertul formaţiei Dubioza Kolectiv, un spectacol cu insecte uriaşe al unei companii din Spania şi un foc de artificii în piaţa centrală vor încheia, duminică seară, cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu 2014.

Prima manifestare, concertul formaţiei Dubioza Kolektiv din Bosnia şi Herţegovina, va avea loc la ora 21.30 în Piaţa Mare a Sibiului.

După o oră, Piaţa Mare se va transforma în spaţiul de joacă al unor insecte uriaşe. Construcţii de opt metri înălţime vor invada centrul oraşului, într-o încercare de a schimba rolurile dintre oameni şi insecte.

„Spectacolul este recrearea unui documentar gigantic care ilustrează viața insectelor şi relația stabilită între ele prin construcția unor coloşi mecanici. Este o paradă de insecte – gigant care invadează spațiul urban şi îl transformă cu ajutorul muzicii şi luminii. Spectacolul se întoarce la imaginile specifice ale filmelor de categorie B din anii ᾿50. Publicul este situat în mijlocul spaţiului de joc, deci trebuie să se mişte înainte ca insectele uriaşe să avanseze, devenind astfel o parte activă a spectacolului”, se arată în caietul program al evenimentului.

Insectele invadeaza Piața Mare

Spectacolul intitulat „Invazia insectelor” este produs de o companie din Spania şi va dura o oră.

Ceremonia care încheie ediţia din acest an a FITS include şi un impresionant foc de artificii.

Sâmbătă seară, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi directoruI FITS, Constantin Chiriac, au dezvelit şapte noi stele pe Aleea Celebrităţilor din oraş.

„Sunt deosebit de onorat că avem şapte mari personalități care primesc câte o stea pe această alee”, a declarat Constantin Chiriac.

La rândul său, primarul Iohannis a precizat că cele şapte stele îi răsplătesc „pe cei care au contribuit la dezvoltarea culturală a oraşului”.

„Acesta e modul nostru, al comunității, de a ne exprima mulțumirea față de aceștia. Toți cei şapte s-au remarcat prin stilul lor inovator”, a spus Iohannis, la eveniment.[nggallery id=1032]

Cele şapte personalităţi care au primit stele pe Aleea Celebrităţilor sunt regizorii Peter Brook, Lev Dodin, Krystian Lupa şi Peter Stein, coregraful Gigi Căciuleanu, poetul şi dramaturgul Radu Stanca şi Martin Hochmeister, ctitorul primului teatru din România, Sala Thalia din municipiul Sibiu.[nggallery id=1031]

Aleea Celebrităţilor a fost inaugurată la ediţia din 2013 a FITS, când au primit primele stele regizorii Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcărete, Declan Donnellan, criticul de teatru George Banu şi Nakamura Kanzaburo XVII (post mortem), actor Kabuki.

DESCARCĂ Programul zilei de 15 iunie – fits 2014

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a început în 6 iunie şi a cuprins 381 de evenimente, la care au participat aproximativ 2.500 de artişti din 72 de ţări. (foto: Sebastian Marcovici)

VEZI ASPECTE VIDEO DIN ULTIMA ZI A FITS 2014 ÎN PLAYERUL DE MAI JOS DUPĂ ORA 20.00!

Ultima oră

Comentariul meu