lovitură pentru prostituția sibiană

Procurorii DIICOT au stabilit că tinerele prostituate erau șantajate cu imagini compromițătoare și erau supravegheate cu ajutorul camerelor video în locația unde acestea își desfășurau activitatea în Sibiu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Cluj-Napoca și din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – IGPR, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în traficul de persoane.

Procurorii DIICOT – ST Cluj au dispus în data de 12 iunie 2014 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Năstase Cristinel, Stareţu Ionel şi Stareţu Monica Ionela, cercetaţi pentru mai multe infracţiuni de trafic de persoane prev. de art 210 al.1 C.pen şi pentru mai multe infracţiuni de proxenetism, infracțiune prev. de art.213 al.1 C.pen.

Totodată, prin ordonanţele procurorului emise în cauză la datele de 12 respectiv 13 iunie 2014, s-a dispus reţinerea celor trei inculpaţi pe o perioadă de 24 de ore.

În fapt se reţine că în perioada februarie – iunie 2014 inculpaţii Năstase Cristinel şi Stareţu Monica Ionela au organizat activităţi de exploatare a prostituţiei, racolând 10 tinere pe care le-au determinat să practice prostituţia în folosul lor. Cei doi, sprijiniţi şi de alte persoane au înlesnit practicarea prostituţiei prin închirierea unor apartamente în regim hotelier în Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov, în care tinerele au fost plasate, au pus la dispoziţie telefoane şi cartele şi au publicat anunţuri pe internet în vederea racolării clienţilor care solicitau serviciile sexuale ale tinerelor.

Pe durata primirii lor în apartamente tinerele erau supravegheate prin intermediul unor microfoane controlate de la distanţă şi a unor camere video. De asemenea, ele erau obligate să se supravegheze reciproc şi să le comunice inculpaţilor informaţiile aflate despre celelalte. Fiecare tânără era obligată să ţină evidenţa încasărilor şi să transmită sms–uri către inculpaţi în care să comunice ora intrării în cameră cu clientul, preţul, iar la terminare, un sms cu conţinutul „gata” sau „terminat”.

Încasările erau ţinute şi pe foi de hârtie care, la sfârşitul zilei, erau trimise inculpaţilor prin aplicaţia „Viber”. Ulterior tinerele trebuiau să şteargă datele din memoria telefonului şi să distrugă înscrisurile.

Tinerele care au plecat sau care şi-au anunţat intenţia de a pleca de la inculpaţii Năstase Cristinel şi Stareţu Monica Ionela au fost ameninţate de către aceştia cu publicarea de imagini compromiţătoare cu scopul de a le determina să îşi continue activitatea de prostituţie în folosul inculpaţilor.

 

Au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare, în data de 12 iunie 2014, două în București, una în Brașov, una în Sibiu și una în județul Ialomița, fiind depistate și ridicate mai multe bunuri printre care se află: aparatură audio-video folosită pentru supravegherea tinerelor, sumele de 30.000 euro, 1000 de lei, 279 lei, două carduri bancar, un spray cu piper, un dispozitiv cu electroşocuri, un pistol cu bile.

 

În vederea soluţionării cauzei au fost delegaţi și lucrători de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Ialomiţa, B.C.C.O. Braşov, S.C.C.O. Sibiu, S.C.C.O. Brăila, activităţile operative fiind sprijinite de Serviciul de Operaţiuni Speciale Cluj, Serviciile de Operaţiuni Speciale Sibiu şi Braşov, S.I.I.P.I Cluj şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu