Cu doar cativa ani inainte de caderea sistemului communist din Romania si implicit a lui Nicolae Ceausescu, judetul Sibiu avea sa fie condus chiar de Nicu, fiul cel mic al dictatorilor, supranumit si “Printisorul”.
Multi au spus ca venirea lui Nicu la Sibiu, dupa ce aceasta a condus Uniunea Tineretului Comunist, ar fi fost ca o retrogradare pe scara politicii, reprezentand un soi de pedeapsa.
Si asta pentru ca Nicu incepuse, se pare, sa le spuna si el parintilor despre nemultumirile si neajunsurile cu care se confruntau romanii.
Cert este ca Nicu reusise in scurt timp sa-si faca prieteni printre artistii din zona Sibiului, iar cea mai trainica relatie de prietenie s-a dovedit a fi cu taragotistul Sergiu Cepariu.
Cunosctul interpret de muzica populara a povestit in presa ca “daca nu ma vedeam azi cu Nicu, sigur, a doua zi ne intalneam. Ii placea sa asculte poezii, muzica populara, dar ii placeau si bancurile. Mai ales cele despre taica-sau. Le savura chiar! La un moment dat, ne aflam pe munte, iar el tinea legatura cu maica-sa prin intermediul unei statii de receptie. M-a chemat langa el si mi-a spus sa ii spun maica-sii un banc porcos. Am crezut ca mi se taie picioarele de frica. Dar nu am patit nimic”, a povestit Sergiu Cepariu.
La un moment dat, Nicu Ceausescu dorea sa-l numeasca ministru al culturii. “Vazand ca tot insista i-am spus ca daca tine la mine sa ma lase asa cum sunt eu, sa cant! Si a inteles! Stiu ca ajutat foarte multi oameni care veneau la el cu fel si fel de probleme”, a mai spus Cepariu, conform wowbiz.ro.