Daca pana nu demult afaceristii care construiau si reparau drumuri in Romania, castigau zeci si chiar sute de milioane de euro, in prezent profitul acestora abia daca atinge cateva milioane de euro.

Marii constructori romani denumiti generic „regii asfaltului” trec printr-o perioada mai proasta caracterizata de scaderi masive ale afacerilor si de profituri mult diminuate. Potrivit datelor de la Finante, toate companiile mari de constructii civile cu actionariat romanesc au rezultate in scadere 2013-2012. Majoritatea sunt inca pe profit, dar afacerile au cunoscut un recul semnificativ.

Cele mai solide companii raman cele doua detinute de constructorul bacauan Dorinel Umbrarescu, Spedition UMB si Tehnostrade. In ciuda faptului ca niciuna dintre cele doua nu mai este lider la cifra de afaceri, totusi, raportul afaceri-profit le este net favorabil in raport cu oricare alta companie mare de constructii de drumuri.

Astfel, desi cea mai mare cifra de afaceri realizata anul trecut apartine companiei brasovene Straco Grup, controlata de Alexandru si Traian Horpos, totusi profitul cel mai mare este acontat de Spedition UMB. Mai mult, Umbrarescu pluseaza cu Tehnostrade, cea de-a doua sa firma de constructii, care, de asemenea, are marje de profit foarte bune.

Cifre de afaceri mari mai intalnim si la companiile >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu