Valoarea totala a voucherelor emise este de peste 170 de milioane de euro, iar estimarile arata ca in viitor se preconizeaza venituri din tichetele de vacanta de peste 400 de milioane de euro.

Federatia Patronatelor din Turismul Românesc considera ca sistemul voucherelor de vacanta va fi operational, cel mai devreme, la sfârsitul sezonului estival.

Legea voucherelor de vacanta a fost adoptata marti in Parlamentul României. Potrivit proiectului, institutiile publice, regiile autonome, societatile reglementate la care statul este actionar unic sau majoritar, societatile si companiile nationale care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca pot acorda vouchere de vacanta. Aceste vouchere vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agentiile de turism autorizate de Ministerul Turismului si utilizate doar pentru achizitionarea de servicii turistice pe teritoriul României.

Legea voucherelor de vacanta a fost sustinuta de catre agentiile de turism de mai bine de cinci ani. Desi fusese adoptata ca Ordonanta de Guvern in 2009, impactul ei a fost foarte mic, deoarece bugetarilor li s-a taiat acest drept din cauza crizei. Ordonanta a functionat temporar, oricum, pâna la adoptarea in forma finala a legii organice. Conceptul voucherelor de vacanta va incuraja angajatii structurilor de stat si private sa >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu