Presa britanica a publicat azi ample materiale despre motivul abdicarii lui Juan Carlos in detrimentul fiului sau.

Regele a anuntat saptamana trecuta ca-i va preda stafeta printului mostenitor Felipe, in varsta de 46 de ani. Intr-un discurs televizat, Juan Carlos, in varsta de 76 de ani, care domneste din 1975, a declarat ca doreste sa vesteasca o “noua perioada de speranta” si ca “o noua generatie” va prelua domnia, cu “o noua energie”.

El le-ar fi spus unor membri ai personalului sau ca a simtit ca este momentul potrivit sa-i lase tronul lui Felipe cat este inca tanar, scrie tabloidul citand presa spaniola. “Nu vreau ca fiul meu sa imbatraneasca asteptand (Coroana) ca printul Charles”, i-ar fi spus Juan Carlos lui Rafael Spottorno, seful Casei Regale, scrie Daily Mail.

Secretarul a declarat ca regele – a carui popularitate a scazut in ultimii ani in urma unei serii de scandaluri – se gandea sa abdice inca din ianuarie anul trecut, cand a implinit varsta e 75 de ani. “S-a gandit in primul rand ca fiul sau este in floarea varstei si ca nu vrea sa-l vada ca pe printul Charles, care implineste 66 de ani in noiembrie”, a declarat Spottorno pentru >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu