cui i-a ajutat sinuciderea lui ilie vonica?

Dumnezeu să-l ierte pe Ilie Vonica. Sunt, probabil, mulți apropiați, care nu îl vor ierta prea devreme pentru gestul său. Nu se vor ierta nici pe ei și vor trăi mult timp cu un mare „DE CE?”, în suflet.

Justiția, presa, camerele, microfoanele nu pot fi acuzate însă de moartea acestui om. Nu este nici erou și nu este nici o victimă a sistemului de justiție. Să fim serioși. Ilie Vonica era în vârful piramidei. Era un om respectat pentru ceea ce construise în Sibiu și avea viitorul în față. Trebuia doar să îl înfrunte, să arate că a ajuns sus pentru că a fost  un om puternic, să demostreze că totul este o mașinațiune sau să își asume situația, așa cum e ea.

Din păcate, o rătăcire de moment, un atac de panică greu de controlat în lipsa unei supare de descărcare, l-a determinat să caute ieșirea greșită din situația în care se afla.

Dacă ar fi trăit, dacă ar fi supraviețuit și ar fi fost salvat în propria lui clinică, azi probabil că ar fi regretat gestul său. Probabil că de acolo de unde el, îl regretă oricum, pentru că orice ar fi scris în scrisoarea de cinci pagini, tot nu poate ușura durerea, furia  și mâhnirea din sufletele apropiaților.

În plus, moartea lui precipitată va rămâne mereu agătață de brandul pe care l-a creat, POLISANO.  Nimic nu o va șterge, decât poate vânzarea către un alt brand medical.

Justiția merge înainte, iar faptul că soției lui, arestate, nu i-a fost acceptată cererea de eliberare pentru a participa la funeralii, nu spune decât că era un potențial pericol pentru ea și pentru anchetă această eliberare.

Înainte de a arăta cu degetul spre Justiția din România, trebuie să lăsăm emoțiile deoparte și să gândim la rece. E o mare diferență între cazul Gică Popescu, condamnatul definitiv, eliberat pentru a-și îngropa tatăl, și Ioana Vonica, acuzata aflată în stare de arest, într-o anchetă în desfășurare, adică nefiind trimisă în judecată măcar.

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. Sunt de acord cu comentul postat de catre Sibian, unde ai mai intalnit asa ceva , sa nu ii fie permis sotiei sa isi conduca sotul pe ultimul drum, rusine justitiei din Romania, rusine jurnalistilor (apropo era o asa zisa jurnalista „clantoasa” rau de tot – rtv daca nu ma insel,eu una ii dadeam cu umbrela in cap …..),unde s-a mai vzt asa ceva ?nu mai exista decenta, respect de sine,sa fim seriosi la cate s-a facut in Sibiu de catre dr. Vonica, …..Alooo avem spital european , servicii medicale de inalta calitate, locuri de munca la 2000 de oameni.Faptele le judeca D-zeu,nu toti…. ,.Oricum circul creat in ultima vremei nu e intamplator.Romani tipicari, care se bucura de ceva de care nici macar nu au habar,frustrati ca, cum au unii milioane de euro?Poi un om pana face 1 mil de euro inseamna ca e extrem de destept, restul vine de la sine si va convine unora sau nu dr Vonica o fi si muncit nu a stat doar sa fure .D-zeu sa il ierte !

  2. Stii tu, anonim, din surse sigure, ca a facut parteneriat cu stat… o fi facut asfalt, facturi de renel, constructii prin spitale pe banii statului… Asa o fi, pentru ca stiii tu, poate ne si faci dovada, ca noi am auzit ca a facut spitale fara ajutorul statului. De aiai il si scuipa aia care te cheama la cabinet sa stabiliti conditiile de spaga pentru operatie in spitalul statului. pe gratis…

  3. sunt unii care vor taxi pe gratis, salam si pita de la stat moca, medicina de mayo la pret de burkina faso si care judeca inainte de INCEPEREA JUDECATII. sigur ca o mana de profesori universitari s-au repezit la decentii reporteri ce stateau pe margine sa filmeze sange… cele 3,5 milioane de euro au ajuns, conform presei, 1,7 milioane RON. LA FINAL, VA FI O CIACA-LACA DE TREI MICTICI DE BUCURESTI CU DOUA FARMACISTE FLAMANDE…. SA VA TRATATI LA STAT, CU MANCARE IN GALEATA DE ZOAIE, CU POLONICU. DE CE NU SUNT IN SPITAL ATATEA MEDICAMENTE INCAT PRIVATII SA MOARA DE FOAME?

    1. Mda…sa facem o statuie, celui ce detinea cea mai mare firma partenera a statului roman.

  4. totusi ,nu are logica masura arestului preventiv atata timp cat nu sunt probe suficiente pt a fi retinut si arestat ca urmare a unei culpe de care se fac vinovati inculpatii , In tarile civilizate nu mai exista aceasta masura. E doar o fanfaronada a justitiei pt a terfeli in noroi numele unor oameni cu putere financiara, cu participarea mass mediei si ulterior a populatiei, care, din lipsa de cunoastere a cazului si din dorinta de a fi ea insasi justitiara, judeca; si de multe ori aceasta masura ridicola a dus la sinucideri, oameni cu inalta tinuta morala nerezistand terfelirii numelui si valorilor lor in mocirla asa zisei justitii .