Vecinii de la sud de Dunare au anuntat ca suspenda lucrarile la South Stream pana la inlaturarea doleantelor exprimate de Comisia Europeana.

‘Am primit o interpelare din partea Comisiei Europene, drept urmare am dispus suspendarea lucrarilor. In urma consultarilor suplimentare cu Bruxellesul, se va decide soarta viitoarelor lucrari’, a afirmat primul ministru bulgar Plamen Oresarski.

La insistenta reporterului ITAR-TASS, premierul bulgar a confirmat: ‘Da, practic, am ordonat suspendarea lucrarilor cu privire la South Stream, a lucrarilor cu privire la acest proiect, intrucat constructia propriu-zisa a South Stream nu a fost inceputa, pana la clarificarea procedurilor ulterioare cu Bruxellesul’.

La randul sau, senatorul republican John McCain, care a participat la intalnirea cu premierul Bulgariei, a afirmat ca, in proiectul South Stream, participarea rusa ar trebui sa fie mai mica.

‘Bulgaria ar trebui sa-si rezolve problemele legate de South Stream in colaborare cu partenerii sai europeni’, a mai opinat McCain.

Comisia Europeana si-a anuntat la 2 iunie intentia de a suspenda punerea in aplicare a proiectului South Stream in tarile UE, in primul rand in Bulgaria.

Sabine Berger, purtatoarea de cuvant a comisarului european pentru energie Guenther Oettinger, a indicat ‘doua motive juridice’ ale Comisiei Europene in acest sens – obiectii fata >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu