Data de 6 iunie este ziua in care combinatul de la Rm. Valcea ar fi trebuit sa fie privatizat si vandut. Din pacate nici de data aceasta nu a aparut vreun investitor interesat de aceasta afacere.

Combinatul chimic Oltchim, in insolventa, pare sa fi obtinut o finantare de peste 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru a-si putea asigura capitalul de lucru si a mai deschide doua sectii, spune administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat intr-o vizita tintita in China. Aceasta infuzie de capital ar urma sa aduca Oltchim la 40% din capacitate, de la 27% acum , si sa aduca fabrica pe break-even, in sase luni, gata pentru privatizare.

„Sunt vesti bune din China. Am reusit atragerea unei finantari semnificative, de la partenerii chinezi, dar si de la alti parteneri, iar acesti bani vor ajuta societatea sa nu mai faca pierderi, intr-un orizont de sase luni. Apoi, un Oltchim fara pierderi poate fi privatizat mult mai usor. Putem sa pregatim privatizarea fara presiunea termenelor fixe deasupra capului”, a spus Piperea.

Potrivit acestuia, maine, Comitetul Creditorilor va decide, cel mai probabil, incheierea procedurilor de scoatere la privatizare a combinatului si reluarea lor. Actuala sesiune de privatizare >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu