Concurs judeţean de creaţie plastică la Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul Gong şi Liceul Teoretic  „Onisifor Ghibu” invită publicul la expoziţia de desene “Copilul – Astru de lumină” dedicata zilei de 1 Iunie- Ziua Copilului, care îşi propune să prezinte elemente din universul copiilor de diferite vârste, vise, preocupări şi fragmente din viaţa acestora.

Expoziţia – concurs a fost deschisă 2 iunie 2014, la Teatrul Gong Sibiu, Str. Alexandru Odobescu nr. 4, când a avut loc şi jurizarea acestora.

Aceasta cuprinde lucrări ale elevilor din clasele V-XII din diferite şcoli şi licee din judeţul Sibiu şi poate fi vizitată în perioada 2 iunie- 13 iunie 2014, de luni până vineri,  între orele 10 -16.00. Intrarea este liberă.

ARGUMENT:

”Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile finite și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune”, spunea Francesco Orestano.

Într-adevar, cîte reușim să facem doar în copilarie, cîte reușim să vedem și să-nțelegem din acest castel în care regii sînt copiii. Copilăria e începutul tuturor începuturilor, e începutul primelor zile de viața, începutul primei iubiri și a primei prietenii.

Miracolul oricărei copilării este că, oricât de apăsătoare ar fi împrejurările în care se petrece, sufletul copilului păstrează o inocență sub atingerea căreia totul împrumută ceva din farmecul unui basm, și chiar dacă odată cu trecerea anilor, inocența se va pierde, ceea ce rămane va fi memoria intactă a întâmplărilor trăite în acea vreme.

Copilăria reprezintă pentru oricine un tărâm de poveste. Nimeni nu ştie când începe şi când se termină. Ştim doar că ne trezim într-o bună zi oameni mari şi ne tot amintim apoi ce frumos era şi cât de fericiţi eram în acel rai care nu se mai întoarce.

Să încercăm să înţelegem această lume minunată, să le cunoaştem dorinţele, să-i lăsăm să-şi îndeplinească în mod plăcut şi util visul de copil prin intermediul limbajului plastic.

Eternul univers al copilăriei sărbatorit de Ziua Internaţionala a Copilului poate fi ilustrat prin imagine şi culoare, antrenând un număr cât mai mare de elevi cu înclinaţii artistice, creativitate, imaginație, talent, sensibilitate.

 

SCOP:

Valorificarea potenţialului creator al copiilor prin realizarea unor compoziţii de arte plastice şi literare.

 

OBIECTIVE:

–              Stimularea creativităţii, originalităţii şi imaginaţiei elevilor  în domeniul artistico-plastic;

–              Dezvoltarea dragostei pentru frumos şi cultivarea sensibilităţii artistice a elevilor;

–              Descoperirea şi dezvoltarea aptitudinilor plastice la elevii din ciclul gimnazial şi liceal

–              Dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbajul artistic;

–              Dinamizarea relaţiei şcoală-instituţii de cultura;

–              Promovarea şi stimularea copiilor cu aptitudini plastice;

–              Dezvoltarea capacităţii de receptare a mesajului artistic şi formarea viitorului consumator de artă ;

–              Valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în abordarea educaţiei artistico-plastice;

–              Realizarea unui schimb de experienţă între şcoli.

–              Încurajarea şi îndrumarea elevilor spre cunoaşterea culturii de specialitate.

Ultima oră

Comentariul meu