video romii din sibiu și pretutindeni boicotează alegerile europarlamentare și protestează la urne. iată motivul!

Vot de blam tuturor candidaților partidelor politice la alegerile europarlamentare. Așa au decis să facă romii din  Sibiu, supărați fiind că nicio formațiune politică nu i-a chemat la negocieri ca să semneze cu partidul lor un protocol de colaborare.

În frunte cu regele internațional Dorin Cioabă, romii au dat vot de blam candidaților de pe listele partidelor.

Dorin Cioabă spune că ignoranța formațiunilor politice față de partidul romilor va fi taxat aspru de cei din comunitatea sa. Regele internațional al romilor spune că voturile etnicilor pe care îi conduce nu vor ajunge către niciun candidat al vreunui partid din România.

”De data aceasta acesta suntem foarte supărați noi cei din partidul Alianța Democrată a Romilor pentru că noi nu vom acorda voturile noastre celor care nu au semnat un protocol cu noi și de aceea astăzi oamenii din comunitate și din țară nu merg la vot sau dacă merg acolo o fac numai pentru a îndeplini această obligație, dar mulți din ei au zis că nu pun nici un fel de ștampliă pe buletinele de vot. Trebuie să se înțeagă faptul că nu poate nimeni să își bată joc de noi și nu vor să stea de vorbă cu noi. (..) Vrem să arătăm oamenilor că am făcut o declarație serioasă în sensul că nu votăm niciun candidat din rândul celor care candidează la europarlamentare. Dacă totuși vor să voteze, atunci le-am zis să voteze unul din candidații independenți. Este un protest pentru ca scena politică a României să înțeleagă faptul că dacă vor voturile noastre, trebuie să facă un protocol și o înțelegere cu noi”, a spus Dorin Cioabă.

Mesaj transmis și în țară

După slujba de la biserică, regele Dorin Cioabă i-a adunat pe enoriaș în curtea acesteia și le-a transmis dorința comunității în privința votului pe care să îl dea la alegerile europarmalentare.vlcsnap-2014-05-25-16h14m47s228”Mergem acolo la secția de votare cu toții. Fiecare merge unde e arondat să voteze. Noi am zis că nu votăm partidele. Dar noi ne facem datoria pentru că nu vreau să se spună că nu ne-am dus la vot. Ne îndeplinim această îndatorire cetățenească, dar partidele politice nu vor primi voturile noastre”, le-a spus Dorin Cioabă supușilor săi.

Ajunși la secția de votare, cu Cioabă în frunte romii au mers în cabinele de vot și au dat un vot negativ tuturor partidelor politice din țara noastră.

”Am venit cu o parte din enoriași pentru că suntem repartizați în mai multe secții de votare. (..) Am venit cu gânduri bune. Așa cum am spus și am declarat, nu se va putea niciun candidat de voturile noastre, pentru că am votat în așa fel  încât să nu oferim voturile noastre nimănui pentru că am declarat că numai cine va semna un protocol cu noi vor putea beneficia de voturile noastre. Am văzut că nu au înțeles acest lucru. Mai mult unele partide au încercat să boicoteze, adică să ne sară pe noi cei din conducerea partidului și să meeargă la oamenii din teritoriu, lucru care nu e plăcut. În orice caz noi am făcut un fel de protest ca să tragem un semnal de alarmă. De acum încolo toți cei care doresc să fim parteneri cu ei, trebuie să stea la masă cu noi. Dacă le e rușine de țigani și romi, atunci o să constate că se va vedea că nu au beneficat de suținerea noastră”, a mai spus regele internațional al romilor.

Romii boicotează votul

Romii au ascultat de sfatul lui Cioabă înainte de a merge la vot și au făcut exact cum liderul lor le-a cerut.vlcsnap-2014-05-25-16h14m44s193”Votul de azi noi am venit ca să arătăm că putem să venim la vot, dar acestia din București nu vor să ne ajute cu nimic. Nu am vrut să dăm voturi. Am arătat că putem să venim la vot dar nu am vrut să dăm niciun vot la nimeni. E un protest ca să arătăm că ei nu ne bagă în seamă deloc. Ce pretenții să avem? Ei să aibă pretenții că nu ne susțin pe noi”, a spus Polea Mihai, etnic rom.

YouTube video

Dorin Cioabă a transmis mesajul său tuturor romilor din țară, așa că prezența la vot a acestora va avea de suferit.

Ultima oră

Comentariul meu