video foto s-a ales cu cancer după o operație la o aluniță de pe spate la spitalul județean sibiu. acuzații grave aduse medicilor!

Un bărbat acuză un chirurg din cel mai mare spital din Sibiu că l-a operat la o aluniță fără să îi facă analizele în prealabil, iar apoi nu l-a informat de rezultatul analizelor de biopsie. Omul în vârstă de 40 de ani s-a simțit rău la jumătate de an după operație, iar atunci a primit crunta veste că are cancer în formă avansată.

După șase luni analizele, ajunse în arhiva spitalului au scos la iveaală ceea ce bolnavul trebuia să afle din decembrie 2013.

Oană Vasile a avut probleme cu o aluniță în luna noiembrie a anului trecut. Omul a mers la u dermatolog, care i-a recomandat să meargă la un chirurg pentru a se face analize și extirparea acesteia. În aceeiași zi bărbatul a ajuns la Spitalul Județean Sibiu, unde a și fost operat și apoi externat, totul fără să îi fie făcute analize în prealabil și fără să îi fie recomandat un tratament adecvat.

”Am avut o aluniță care a luat proporții și și-a schimbat culoarea. Am fost la dermatolog care mi-a spus să merg neapărat să extirpez această aluniță. Am urmat sfatul dumnealui și am căutat un medic chirurg, care m-a operat în aceiași zi. Atunci m-a și trimis acasă după două ore, urmând ca rezultatul analizelor să îmi fie transmis apoi și să știu ce trebuie făcut”, a povestit Oană Vasile.

Probleme după operație

Pacientul s-a întors de mai multe ori la spital timp de aproape o lună de zile și l-a informat pe medic de faptul că se simte mai rău și că rana nu i se vindecă. Mai mult acesta a cerut și rezultatele biopsiei efectuate, dar din nou a fost trimis la plimbare de cei de la Spitalul Județean Sibiu.prima poza”După un timp, am revenit la dânsul și am cerut rezultatul analizelor. A zis că încă nu este gata și încă mai trebuie așteptat că nu se fac așa repede analizele. Între timp starea mea de sănătate nu a fost în regulă. Rana nu se vindeca foarte repede așa cum era normal. Am cerut din nou după trei săptămâni rezultatele, doctorul a spus din nou că nu au venit și că să mai așteptăm că probabil că nu sunt gata. După aceea eu am început serviciul, ca orice om normal. Mă simțeam un pic mai bine”, a mai spus bolnavul.

Analize ținute în spital de jumătate de an

De câteva săptămâni cel care este tatăl a două fetițe a început să aibă dureri în tot corpul. A mers din nou la medic și i-a spus că se simte rău. Mai mult i-a cerut din nou rezultatele analizelor făcute în noiembrie 2013 și a fost trimis să le caute la arhiva spitalului.

”Acest rezultat l-am aflat acum două săptămâni. Am mers la medic și l-am întrebat de rezultat și mi-a zis că nu știe unde este. Că el îl spune numai dacă vine omul și îl întreabă pentru că altfel nu are niciun interes să caute el si să îl anunțe. L-am întrebat de unde pot lua aceste rezultate ale analizelor. Și mi-a zis să mă duc să caut pe la șora șefă și pe la fișier. Am mers eu personal să caut acest rezultat. Asta s-a întâmplat la o distanță de cinci luni. În aceste cinci luni nu m-a anunțat nimic, cu toate că am lăsat acolo un număr de telefon și o adresă de corespondență. Eu nu am mai fost la doctor decât când am fost la pansat și la control”, a declarat Oană Vasile.oancea3 Cancer în stare avansată

După ce s-a dus la un alt medic cu rezultatele primite după jumătate de an de la efectuarea lor, Oancea Vasile a primit vestea cruntă că are cancer în stadiu avansat la plămâni, ficat și piele. Omul s-a întors din nou la spital să facă de urgență o analiză la tomograf, și din nou s-a lovit de uși închise în nas, așa că a mers la o clinică privată să facă această analiză.

”Luând rezultatul acum, m-am dus cu el la spitalul militar la un medic chirurg și acela a zis că el nu poate să facă nicio intervenție pentru că este foarte dificilă situația și că trebuie să merg la un control oncologic. Mergând la acest control oncologic mi s-a spus după primele interpretări ale analizelor că situația este foarte gravă și că metastaza este foarte avansată și trebuie să fac neapărat un tomograf.

La Oncologie la Sibiu mi s-a spus că trebuie să stau pe o listă de așteptare pentru că sunt foarte multe solicitări. (..) M-am dus personal la o clinică privată și am plătit 800 de lei de la mine din buzunar să fac tomograful. La Oncologie mi-a spus că nu au ce să îmi facă. (..) Pur si simplu m-au trimis acasă pentru că nu mă pot vindeca la spitalul din sibiu. Le-am spus că am dureri pe care le suport foarte greu. Nici măcar un calmant nu mi-au dat. Am sunat eu la medicul de familie care mi-a prescris un calmant”, a mai declarat aproape cu lacrimi în ochi bărbatul în vârstă de 42 de ani

YouTube video

Acuză medicii de neglijență

Bărbatul îi acuză pe medicul care l-a operat dar și instituția Spitalului Județean Sibiu de neglijență în cazul său și crede că dacă analizele îi erau comunicate la timp, acum nu mai era în starea gravă în care se află

”Medicilor le reproșez neglijența față de de pacienți ca mine. Le reproșez lipsa lor de colaborare cu oameni ca mine, care nu cunosc și nu știu ce e de făcut când ajung în spital. Ei trebuie să monitorizeze aceste cazuri pentru că omul de rând nu știe ce să facă. (..) Gândurile mele sunt să lupt împotriva acestei boli și să fiu din nou sănătos. (..) Nu am fost informat la timp după ce am făcut analizele. (..) Eu cred că dacă mă anunțau din timp ce probleme de sănătate am, nu mai ajungeam în situația asta. (..) Înainte de operație nu mi-au făcut niciun fel de analize. Pur și simplu a zis să mă prezint cu necesarul asupra mea la spital. Am venit, am făcut internarea, iar după trei ore am intrat în sala de operații și am fost operat. După aceea a zis la aproximativ o oră după intervenție că gata, pot pleca acasă și să vin la pansat. (..) Eu nu am întrebat de analize atunci pentru am crezut că doctorul știe ce trebuie făcut. Eu nu am știut asta”, a mai spus acesta.

Depun plângere la Colegiul Medicilor din Sibiu

Soția bărbatului este disperată și spune că se va depune o plângere la colegiul medicilor.oancea

”Este sfâștietoare această situație pentru noi. Nu pot să accept ce se poate întâmpla. (..) Să îi dea drumul acasă și si nu i dea niciun medicament după operație și să nu îi spună ce poate face, eu cred că este de nedescris. (..) Vroiam să nu mergem la colegiul medicilor pentru că nu credeam că n-i se poate întâmpla așa ceva. O să facem un raport către Colegiul Medicilor pentru că așa ceva nu se poate! Se putea preveni totul. (..) Efectiv nu ne-a comunicat nimeni nimic și ce trebuie să facem. (..) Am fost la spitalul militar la un domn doctor și el ne-a deschis ochii și ne-a spus că avem nevoie neapărat de rezultatul respectiv la zona extirpată pentru că se poate să fie și altceva în interiorul corpului.  (..) Eu cred că rezultatele analizelor au stat blocate așa în spital. Altundeva nu aveau unde. Soțul meu a fost toată luna decembrie la analize și puteau să îi spună atunci. (..) Cred că au fost lăsate într-un sertar și uitate acolo”, a spus și Oană Emilia – soția bărbatului bolnav

Șocați de veștile primite

Oamenii sunt disperați și spun că nu mai știu ce să facă. ”E foarte greu. De două săptămâni de când am primit vestea nu ne putem odihni deloc. Tot la problema aceasta ne gândim. Nu știm încotro să o apucăm și să se facă bine. Am merge oriunde dacă s-ar putea, numai ca să îl salvăm. Avem și două fetițe de 3 si sapte ani. E foarte greu și dureros. Nu ne vine să credem prin ce trecem. A fost bine..  A mers pe picioarele lui la serviciu. (..) E cumplit când afli de pe o zi pe alta că nu mai are ce să îi facă. E cumplit!”, a mai declarat Oană Emilia – soția bărbatului bolnav .

Spitalul spune că s-au urmat toate protocoalele normale

Cei de la spitalul județean Sibiu spun că s-au urmat întocmai procedurile medicale și că era de datoria bolnavului să revină să ia rezultatele analizelor de biopsie, comunicate acum zece zile și nu în 6 decembrie 2013, când acestea au fost gata.spital

”Pacientul a fost internat în regim de spitalizare de zi în data de 18.11.2013 pentru patologie malignă, diagnosticată anterior ambulatoriu în regim privat şi confirmată de diagnosticul de internare. S-a practicat o intervenție chirurgicală de excizie, conform protocoalelor, urmată de confirmarea histopatologică a leziunii, rezultatul histopatologic fiind disponibil din data de 6 decembrie 2013 în cadrul Secției Clinice Chirurgie I. Prelucrarea piesei operatorii în laboratorul de anatomie patologică presupune o serie de proceduri care durează, în medie, între două şi trei săptămâni. Ridicarea rezultatului histopatologic este responsabilitatea şi interesul pacientului, căruia, la externare, i s-a comunicat să revină la termenul menţionat. Bolnavul nu a revenit pentru ridicarea examenului histopatologic şi conduită medicală corespunzătoare patologiei decât în urmă cu aproximativ 10 zile, la apariţia semnelor clinice de generalizare a bolii. Medicul curant i-a propus intervenţie chirurgicală de completare şi trimitere la Comisia Oncologică. La evaluarea din cadrul comisiei oncologice din data de 13 mai 2014 bolnavului i s-a recomandat intervenţie chirurgicală de completare, urmată de polichimioterapie în serviciul de oncologie. Bolnavul are posibilitatea, dacă doreşte, să dea curs acestor recomandări medicale. Până în momentul de faţă nu a fost depusă nicio reclamaţie privind acest caz către direcţiunea spitalului. În cazul în care va fi depusă o reclamaţie, vor fi urmate procedurile standard de analiză a cazului. Orice om are dreptul să spună ceea ce dorește. Noi discutăm pe documente medicale înregistrate. În cazul care se va depune o reclamație se va analiza  conform procedurilor noastre”, a declarat Decebal Todăriță – purtător de cuvânt spitalul județean Sibiu.

Au nevoie de ajutorul nostru!

Familia bărbatului ajuns în stare critică a aflat că acesta ar putea să se trateze în Turcia, acolo unde sunt clinici specializate în astfel de cazuri. Oamenii nu au însă bani să plătească acest tratament și fac un apel de ajutor umanitar.

”Ar fi o șansă în Turcia. Se spune că foarte multe cazuri se vindecă acolo. (..) Avem nevoie de suținere din partea celor care cred în cazul nostru și ne pot ajuta și cu credință mare în Dumnezeu să reușim să facem ceva. Nu știm ce să mai facem. (..) Vă rog frumos.. Facem un apel către toți cei care ne pot ajuta. Le vom mulțumi din tot sufletul nostru”, a spus cu lacrimi în ochi soția bărbatului diagnosticat acum cu mai multe forme de cancer.

Ultima oră

Comentariul meu