mediașul a rămas în liga 1, dat gaziștii sunt acuzați de non-combat cu brașovul

Ultima etapă a sezonului 2013 – 2014 a fost plină de suspiciuni: Timişoara a acuzat un aranjament la Mediaş – Braşov, în timp ce despre adversara bănăţenilor de miercuri, Concordia Chiajna, se spune că ar fi fost motivată de Viitorul Constanţa.

„Meciul acesta m-a îmbătrânit cu 10 ani” , spunea, zâmbind, Cornel Ţălnar, antrenorul „stegarilor” la finalul remizei cu Gaz Metan, care asigura rămânerea celor două formaţii în Liga I. Finalul partidei care a reuşit să-l epuizeze pe tehnician a fost descris perfect de comentatorul DigiSport, Mădălin Negoiţă. „Nu cred că se mai poate întâmpla în acest meci” , spunea acesta, deşi minutul 90 era încă departe. Jucătorii celor două formaţii erau însă preocupaţi să petreacă cât mai mult timp pe gazon, invocând fel şi fel de accidentări.

Timişoara: „Ne-au păcălit în prima repriză. Apoi a fost circ şi parodie”

Gaz Metan: „Noi n-am făcut blaturi. Să se uite la ei şi la alţii!”

La fel ca înainte de acel Danemarca – Suedia de la Euro 2004, toată lumea a anticipat rezultatul de la Mediaş. Casele de pariuri au scăzut cota pentru egal de la obişnuitul 3.00 la un anormal 1.50, ba chiar anumite agenţii au decis să blocheze partida. Evidenţa nu a fost negată nici măcar de preşedintele medieşenilor, Ioan Horoba, cel care, încercând să se apere de acuzele venite de la contracandidate, admitea posibilitatea unei înţelegeri, dar exclusiv între fotbaliştii celor două echipe: „După egalare, fotbaliştii Braşovului nu au vrut să mai rişte. Cred că s-au înţeles jucătorii între ei. După ce am marcat, noi am avut două ocazii clare şi le-am ratat”.

”M-am uitat destul de mult la meciul de la Mediaş. M-au păcălit până în minutul 60. După aceea a fost o parodie de meci, circ ieftin. Nu a surprins pe nimeni ceea ce s-a întâmplat”

Ioan Timofte, preşedinte ACS Poli Timişoara

Dulca ripostează

Contactat de ProSport, antrenorul Dulca e mult mai vehement: „Vorbesc numai prostii! Noi am muncit o jumătate de an fără să vedem un leu, explicaţi-mi şi mie cum poţi să crezi că meciuil a fost blat, când la pauză, atunci când scorul era 0-0, eu am făcut o schimbare ofensivă, iar în minutul 47 am dat gol. Asta ca să nu mai punem la socoteală şi celelalte ocazii pe care le-am avut. L-am auzit pe Alexa spunând că îşi asumă în totalitate vina pentru retrogradarea Timişoarei. Cum poate un antrenor care a stat pe bancă trei-patru etape să spună aşa ceva? Lui încă nu i-a crescut părul la subraţ, dar crede că a avut un rol în campionatul ăsta. Nu noi am făcut blaturi, să se uite la el şi la alţii”. La finalul celor patru partide decisive pentru zona retrogradării, Dan Alexa, antrenorul bănăţenilor, a declarat că „la Mediaş a fost o ruşine de meci. Îmi pare rău că nu am dat gol mai târziu, să vedem cum ar fi reacţiona”.

Sursa: prosport.ro

Ultima oră

Comentariul meu