primăria face investiții ample în cartierul țiglari. iată ce schimbări se fac!

În termen de doar patru ani, faţa cartierului Ţiglari s-a schimbat semnificativ, iar anul acesta investiţiile continuă cu ample proiecte menite să crească nivelul de confort în trafic, dar şi mediul de viaţă.

“Investiţiile în cartierul Ţiglari sunt doar un exemplu. Un alt exemplu este cartierul Vasile Aaron unde în ultimul an au fost modernizate reţele şi străzi, au fost reconfigurate spaţiile de parcare şi zonele verzi. Pe rând, fiecare cartier va beneficia de astfel de lucrări, însă efortul bugetar trebuie eşalonat pe mai mulţi ani, aceste lucrări fiind costisitoare” a precizat primarul Klaus Iohannis.

În 2010 strada Câmpului a fost redeschisă traficului după lucrări de modernizare a canalizării menajere şi după refacerea asfaltului pe carosabil şi pe trotuare. Tot în 2010 a fost inaugurată strada Rusciorului, după înlocuirea reţelelor de apă şi gaz şi după refacerea infrastructurii rutiere.

În 2011, s-au încheiat lucrările pe strada Ţiglari, acestea incluzând modernizarea reţelei de canalizare menajeră, apă şi infrastructură rutieră.

În 2012 pe strada I.L. Caragiale au fost modernizate reţelele de apă şi canal, dar şi infrastructura rutieră.

În 2013 a fost redată traficului strada Lungă, modernizată prin reţele noi de apă, canal şi gaz şi cu carosabilul şi trotuarele reabilitate.

În 2014 sunt deja în curs lucrările de reabilitare a străzii Cuptorului, valoarea acestora fiind de peste 1,7 milioane de lei, incluzând modernizarea reţelei de apă, cea de canal pluvial şi infrastructura rutieră.

De asemenea, au început lucrările de pregătire pentru construcţia unui viaduct care să facă legătura între Calea Şurii Mici şi strada Mihail Kogălniceanu, această investiţie depăşind 38 de milioane de lei. Pentru realizarea acestor pregătiri, un tronson al străzii Mihail Kogălniceanu va fi închis traficului până la finalizarea lucrărilor. De luni, 26 mai se va închide tronsonul dintre sensul giratoriu de la intersecţia cu Calea Turnişorului până la liniile de cale ferată. Acest tronson va rămâne închis timp de 22 de luni.

În 26 mai vor începe lucrările de modernizare a străzilor Kiev şi Deva. Pe strada Kiev vor începe mai întâi lucrările la reţeaua de gaz pe tronsonul dintre Paris şi Câmpului, acestea fiind executate sub trafic. Pe tronsonul dintre strada Praga şi strada Mihail Kogălniceanu se vor executa lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, pentru aceasta fiind necesară închiderea traficului. Pe această stradă se va reface şi infrastructura rutieră şi va fi redată traficului complet modernizată la sfârşitul acestui an.

Pe strada Deva se vor moderniza începând de luni, 26 mai, reţelele de apă, canal menajer şi canal pluvial precum şi infrastructura. Lucrările vor începe pe tronsonul dintre strada Mihail Kogălniceanu şi strada Paris. sursa foto: sibiul.ro

Ultima oră

Comentariul meu