video ministrul sănătății despre implicarea sibianului ilie vonica în cazul rețetelor false: nu mă mai surprinde nimic!

Nicolae Bănicioiu spune că dacă se va dovedi că frauda de 3,5 milioane de euro este adevărată, se va ajunge în instanță pentru ca banii să fie recuperați. Ministrul Sănătății nu este mirat deloc de implicarea familiei Vonica în scandalul ancheta celor peste 1.100 de rețete false.

Bănicioiu și-a expus părerea despre faptul că procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi dimineaţă, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, inclusiv la Spitalul Fundeni din Capitală.

Percheziţiile au vizat şi la lanţul de farmacii Reţeta, unde au fost verificate peste o mie de reţete decontate, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, şi facturi fiscale.

Acesta a făcut referire și la decinderile de la Polisano Sibiu, deținut de Ilie și Daniela Vonica.

CITESTE ȘI: VIDEO FOTO Nouă persoane reținute după perchezițiile de la Polisano. Un membru al familiei Vonica este printre ele!

”Eu repet ce am spus ca poziţie oficială a Ministerului Sănătăţii: nu mai tolerăm în niciun fel astfel de practică mai veche. Deja cred că am auzit cu toţii din multe surse că mai erau situaţii de asemenea fel, dar nu le mai tolerăm. Derulăm cea mai amplă acţiune de verificare în toată ţara în momentul de faţă şi cu cât şi alte instituţii se implică – aici avem o acţiune complementară a Parchetului – eu zic că fac bine verificării sistemului sanitar. Cum a fost posibil? Din neatenţia autorităţilor şi a faptului că aceste  verificări despre care vorbim acum nu s-au prea făcut.  Ce autorităţi? Toate de la Minister până la direcţii sanitare, casa de asigurări şi cele locale. Dacă se confirmă ceea ce am aflat cu toţii zilele trecute, evident, dauna trebuie recuperată. (..) Eu sper că fie un caz singular şi sper că nu mai găsim altele, dar le vom căuta şi vom fi atât de drastici şi încăpăţânaţi în a verifica lucrurile încât dacă vor mai fi le vom găsi cu siguranţă Îi avertizez pe toţi că din primăvara lui 2015 va fi foarte greu să fraudezi sistemul sanitar românesc  aşa că toţi cei care au de gând să o facă i-aşi ruga să se gândească  de două ori şi să nu mai recurgă la astfel de variante”, a spus ministrul prezent la Sibiu, miercuri, într-o vizită la Spitalul Județean Sibiu.

VEZI VIDEO SI FOTO CU DESCINDERILE DE LA POLISANO ȘI CE AU RIDICAT PROCURORII DE LA SIBIU. ILIE VONICA A FOST DUS LA AUDIERI!

Acesta nu e deloc mirat că numele milionarului sibian, Ilie Vonica este implicat în acest scandal. ”Am învățat să nu mă mai surprindă nimic”, a spus acesta.

YouTube video

 

Ultima oră

Comentariul meu