video declarație dură a lui ponta despre scandalul rețetelor false în care e implicată și polisano sibiu

Victor Ponta a declarat, miercuri, la Sibiu, referitor la scandalul reţetelor false că „cel mai grav lucru care poate fi făcut” i se pare a fi deturnarea banilor din Sănătate sau Educaţie extrem de gravă. Ilie Vonica și soția acestuia au fost audiați de anchetatori, ultima fiind reținută de aceștia.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre scandalul reţetelor false pentru bolnavii de cancer şi a precizat că se „bucură foarte tare atunci când instituţiile statului îşi fac datoria”.

VIDEO Ministrul Sănătății despre implicarea sibianului Ilie Vonica în cazul rețetelor false: Nu mă mai surprinde nimic!

„Nu pot să vă dau detalii decât că mă bucur foarte tare atunci când instituţiile statului îşi fac datoria, îi anchetează pe cei care fraudează, într-un fel sau altul, banul public, cu atât mai mult atunci când e vorba despre sănătate, despre reţete false. Mi se pare că acolo chiar indignarea noastră trebuie să fie şi mai mare, dincolo de răspunderea penală”, a răspuns premierul.

CITESTE ȘI: VIDEO FOTO Nouă persoane reținute după perchezițiile de la Polisano. Un membru al familiei Vonica este printre ele!

Acesta a precizat că „cel mai grav lucru” este deturnarea fondurilor de la Sănătate sau Educaţie, domenii „care au atâta nevoie de fonduri”.

VEZI VIDEO SI FOTO CU DESCINDERILE DE LA POLISANO ȘI CE AU RIDICAT PROCURORII DE LA SIBIU. ILIE VONICA A FOST DUS LA AUDIERI!

„Să deturnezi din banii de la Sănătate mi se pare cel mai grav lucru care poate fi făcut. Sănătatea, Educaţia au atâta nevoie de fonduri şi, atunci când oameni care ar trebui să slujească scopul nobil pentru care se află acolo îşi folosesc funcţia pentru interese ilegale, e cu atât mai grav. Însă faptul că se face curăţenie, sunt pedepsiţi cei care încalcă legea, este cel mai bun semnal care poate fi dat că nimeni nu rămâne nepedepsit”, a mai declarat Victor Ponta.

Soția lui Vonica, reținută pentru cercetări

Procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi dimineaţă, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, inclusiv la Spitalul Fundeni din Capitală.[nggallery id=1026]

VEZI AICI CUM S-AU DECONTAT REȚETELE FALSE ȘI CE ACUZAȚII SE ADUC MEDICILOR ȘI CELOR DE LA POLISANO

Percheziţiile au vizat şi la lanţul de farmacii Reţeta, unde au fost verificate peste o mie de reţete decontate, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, şi facturi fiscale. Anchetatorii suspectează că prin farmacii din această reţea s-ar fi efectuat achiziţii fictive de la firme fantomă şi fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente în domeniul oncologic şi hematologic, au mai spus aceleaşi surse.polisano vasile aaronLa audieri au fost aduşi şi omul de afaceri sibian Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, şi Ioana Vonica, soţia acestuia, care ar fi vizată în dosar, potrivit aceloraşi surse.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu