remedii naturiste cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele utilizate pentru coacere, dar, de asemenea, pe langa bucatarie, el poate fi util pentru sanatate in tratamentul anumitor boli. Vezi ce poti trata cu bicarbonat de sodiu.

Ce trateaza bicarbonatul de sodiu?
Bicarbonatul de sodiu este cunoscut in mediul chimic si de asemenea, ca agent de afanare in bucatarie, si serveste ca un medicament pentru boala usoara, scrie http://www.imaginea.info

Este recomandat pentru a imbunatati functionarea sistemului digestiv, deoarece are capacitatea de a neutraliza acizii. De aceea se utilizeaza in tratamentul gastritei si ulcerului.

Bicarbonatul de sodiu poate servi pentru a vindeca si prevene aparitia ciupercilor. In acest scop, picioarele sunt inmuiate intr-o soluție de apa calda si bicarbonat de sodiu.

Alte efecte benefice
Elimina respiratia urat mirositoare, este folosit pentru a curata fata de puncte negre, exfolierea pielii, desfunda porii si indeparteaza celulele moarte, pentru tratamente impotriva virusurilor (in combinatie cu cupru).

Cu bicarbonat de sodiu nu trebuie să exagerati, deoarece acesta poate fi contraproductiv. Mai mult, medicamentul nu este recomandat pentru persoanele care retin apa, au probleme cu rinichii sau sufera de hipertensiune arteriala.

Retete cu bicarbonat de sodiu:
Durere de dinti – clatiti gura 2-3 ore cu o solutie din putin bicarbonat de sodiu si apa

Pentru durere in gat si tuse – pe o bucata de panza se pune miere, bicarbonat de sodiu si mustar, dupa care infasurati in jurul gatului. Tineti acolo peste noapte.

Dureri articulare – 2 cartofi mijlocii se piseaza, se adauga bicarbonat de sodiu si sare. Amestecul este plasat pe zona afectata. Procedura se face o data pe zi timp de 20-25 zile.

Greata – se face un amestec de jumatate de cana de apa, sucul de la o lamaie si 1 lingurita bicarbonat.

Ultima oră

Comentariul meu