video foto un căruțaș și doi cai au fot uciși într-un accident pe dn1 între săcel și săliște (imagini dure)

Un grav accident a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN1 în apropiere de Săliște. O persoană a decedat după ce o căruță a fost tamponată frontal de către un TIR.

Impactul a fost extrem de violent, iar în urma acestuia și cei doi cai au murit pe loc. Șoferul autotrenului nu a văzut atelajul, care era nesemnalizat.

Accidentul a avut loc pe un tronson de drum cu trei benzi, într-o zonă în linie dreaptă în care șoferii calcă pedala de accelerație. Șoferul TIR-ului mai avea mai puțin de 5 kilometri până să ajungă acasă, dar a lovit în plin căruța. Șoferii se tem în trafic de aceste căruțe nesemnalizate.

”Pericol total Si eu am patit-o la Boita, in mijlocul drumului abia am evitat-o. Daca a fost neluminata, numai cand i-a aparut in fata doar atunci l-a observat. E greu de evitat un astfel de accident”, a povestit Nicolae Butean, sofer martor la accident.

Moarte violentă, bărbat neidentificat

Pentru că bărbatul decedat nu avea niciun act de identitate la el, s-a apelat la un medic veterinar care să citească cip-urile celor doi cai morți și ei în urma impactului. Acesta spune că moartea a fost una violentă atât pentru căruțaș cât și pentru animale.[nggallery id=1022]

”La unul dintre cai i-am gasit cipul și o sa vedem al cui este. Celalat nu are cip. Unul din cai este cu intestinele pe afara, a fost luat din plin, l-a plesnit. / Unul cred ca a fost atasat la caruta, e cu doua ruditze nu e pentru doi cai. Ala din sant e cel mai tanar si de asta sunt sanse sa nu fie cipat.”

Căruța era nesemnalizată

Polițiștii spun că de vină pentru producerea accidentului este chiar bărbatul decedat. Tânărul în vârstă de aproximativ 30-33 de ani nu avea voie să circule cu atelajul pe DN1, iar căruța acestuia nu era echipată corespunzător.

“Din primele cercetari la fata locului reiese ca un atelaj hipo care nu era echipat corespunzator ptr timp de noapte a fost surprins si accidentat de un ansamblu tir care circula regulamentar din directia Sibiu catre Saliste. In urma evenimentului a rezultat decesul persoanei de sex masculin si a celor doua cabaline care tractau vehiculul. Astfel de atelaje nu au voie sa circule pe drumul national si in cazul in care circula trebuie sa fie echipate corespunzator ptr timp de noapte”, a declarat Alexandru Marian Baciu, serviciul Rutier Sibiu.

YouTube video

Din cauza producerii acestui accident DN1 între Săliște și Sibiu a fost blocat mai bine de o oră, întreg traficul fiind deviat pe Autostrada A1 Săliște – Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu