video foto morminte inundate la cimitirul municipal sibiu. oamenii își îngroapă morții în mlaștină!

Peste 100 de morminte din cel mai mare cimitir din Sibiu au fost inundate in această dimineata din cauza ploilor cazute in ultimele 24 de ore.

Vorbim de o suprafata de peste 1000 de metri pătrati aflată aproape în totalitate sub ape la Cimitirul Municipal din Sibiu.

Pompierii sibieni au fost solicitați în această dimineață să intervină cu o motopompă pentru a scoate apa care a invadat peste 100 de morminte din zona de acces a porții numărul 5 de la Cimitirul Municipal din Sibiu.

Ploile căzute în ultimele 24 de ore au făcut ca în unele locuri apa să acopere total mormintele și să treacă de genunchi.

Muncitorii care îngrijesc zona, spun că este un adevărat chin să sape și gropile și să facă și adevărate șanțuri pentru ca apa să se scurgă și să nu afecteze foarte tare mormintele.

Neputință în fața apelor
Oamenii sunt revoltati de ceea ce se intâmplă si spun că apa invadează mormintele ori de câte ori plouă mai tare, iar nimeni nu rezolvă situația, de fiecare dată cavourile având de suferit.[nggallery id=1020]

”A fost foarte multă apă. Era plin de apă și la mormântul sotiei mele. Am reușit de am eliberat apa. Avea vreo 20 de centimetrii când am ajuns eu. (..)  Sunt multe morminte afectate aici în această zonă. (..) Ni s-a promis că se rezolvă situația. E nepermis că se întâmplă așa ceva. Vă dați seama că morții zac acum în apă…” a povestit un bătrânel în timp ce se uita cu tristețe cum mormântul soției sale este înconjurat de ape.

YouTube video

Oamenii  dau vina pe administrația cimitirului

”E anormal ce se întâmplă aici. Ar trebui să se ia niște măsuri. E păcat de mormintele acestea. Toată zona e așa. Nimic nu e în regulă în partea asta de cimitir. Administrația cimitirului e de vină pentru situația asta. Trăim așa cum este. Ce să facem?”, a povestit un alt domn care era în cimitir la acea oră.

Pentru că nu au ce face, unii sibieni au decis să își îngroape morții chiar dacă în gropile săpate apa mustește sau chiar a pătruns în cantitate mare în acestea.

YouTube video

 

Ultima oră

Comentariul meu