legume magice de primavara pentru sanatate si greutate

Salate, ridichi, urzici, macris, anghinare, sparanghel – toate aceste legume verzi sunt bogate in substante utile pentru corpul nostru, iar unele dintre ele sunt foarte utile pentru greutate si sanatate.

Ridichi
95 la suta din continutul lor este compus din fibre si apa, fiind ideale pentru diete. 100 g ridiche contine doar 14 kkal si zilnic ofera corpului uman vitaminele C, B, E, potasiu, magneziu, fluor, care sunt utile mai ales in timpul iernii cand avem imunitate scazuta, acid salicilic, care se comporta ca o aspirina naturala ce regleaza temperatura corpului si lupta cu inflamatia.

Multi specialisti recomanda consumul regulat de ridichi deoarece aceasta leguma incetineste producerea celulelor canceroase. Cheia pentru acest lucru este prezenta substantei – antociani, care ofera culoarea rosu-roz a legumei.

Ciuperci de primavara
Ele sunt recunoscute de nutritionisti ca fiind o sursa esentiala de proteine. Multe vedete internationale cum ar fii Katy Perry, folosesc ciupercile in dieta.

Daca vreti sa slabiti 3 kilograme intr-o saptamana urmati dieta de aici.

Macris
In frunzele de macris se gasesc doi acizi valorosi, vitamina C, vitamine din complexul B, potasiu, calciu, magneziu. In 100g macris se gaseste doar 19kkal.

Anghinare
Acesta este bogata in proteine ​​si fibre. Anghinarea are valoare calorica scazuta (28 kkal in 100 g), este ideala pentru dieta de primavara cu legume. Substantele pe care le contine, imbunatateste metabolismul si regenerareaza celulele hepatice.

Salata verde
Salata verde este bogata in vitamine, mai ales vitamina C. Acest lucru o face deosebit de potrivita pentru sezonul de primavara, atunci cand imunitatea noastra este slaba dupa iarna. Mai mult decat atat, salata verde ajuta pentru a goli intestinele de zgura, care de multe ori rezulta dintr-o dieta saraca si consumul crescut de carne grasa. Daca v-ati decis sa va supuneti detoxifierii de primavara, nu uitati sa includeti salata in meniul dvs.

Urzica
Compusii din urzica sunt folositi in medicina, de asemenea, din ea se construiesc analgezice naturale, care ajuta la reducerea senzatiei de durere si rigiditate a artritei si a bolilor asociate.

Sparanghel
Sparanghelul este o leguma subtire de primavara verde. Sparanghelul este plin de substante nutritive utile si este o sursa de fibre, acid folic, vitaminele A, C, E si K, precum si crom – mineral care imbunatateste capacitatea de insulina pentru a transporta glucoza din sange in celule. Consumul de sparanghel ajuta la prevenirea si combaterea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi oase, san, laringe s plamani. Este extrem de bogat in antioxidanti, iar mugurii verzi se afla prin primele locuri printre fructe si legume, fiind asociati cu imbatranirea intarziata.

Ultima oră

Comentariul meu