ce alimente sunt utile pentru a reduce oboseala

Sentimentul general de oboseala este cauzat de diverse motive. In principal, cu toate acestea, oboseala este cauzata de o nutritie proasta.

Pentru a capata energie pentru intreaga zi, in primul rand, cel mai bine este sa incepeti ziua cu un mic dejun sanatos.

Micul dejun ne ofera o doza de energie care tine pentru tot parcursul zilei, ne ajuta sa ne reducem greutatea, si ne impiedica de la mancatul excesiv in timpul zilei. Expertii recomanda luarea mai multor carbohidrati pentru energie si proteine pentru rezistenta. Pe de alta parte, este bine sa se evite cantitati excesive de zahar, asa cum a fost dovedit faptul ca copiii care mananca la micul dejun zahar, au tendinta de a manca mai mult la masa de pranz.

In timpul pranzului, este necesar sa se bazeze pe proteine cu un continut scazut de grasime. Ele cresc productia de substante chimice din creier numite catecolamine, care va mentine vitalitatea si energia noastra pe tot parcursul dupa-amiezii. Daca aveti nevoie pentru a fi concentrat seara, de asemenea, la masa de pranz alegeti mancare cu un scazut de grasimi, de proteine si evitati luarea de prea multe glucide.

Seara, dupa o zi de munca si o masa grea, stomacul poate interfera cu somnul sanatos. In general, corpul nostru are nevoie de alimente care sa accelereze metabolismul. Acesta trebuie mentinut stabil, iar nivelul de zahar din sange, precum si cea a energiei corpului. Stim cu totii, ca cea mai mare parte din energie este obtinuta tocmai din carbohidrati. Ei sunt mai usor transformati in glucoza, care la randul sau este utilizat drept combustibil pentru energie. Carbohidratii, cu toate acestea, trebuie sa fie consumati in combinatie cu alte alimente.

In clasamentul de alimente care ne ofera energie pe tot parcursul zilei sunt:

1. Carbohidrati amidon. Acestea sunt orezul brun, cereale integrale, ovaz si secara;

2. Proteine. Cea mai mare parte este carne de pui si de curcan, fructe de mare, tofu, iaurt, branza, oua, nuci, seminte, peste;

3. Legume. Cele mai bune sunt anghinare, sfecla, broccoli, varza de Bruxelles, morcovi, ciuperci, ardei, spanac, cartofi dulci, sparanghel, napi;

4. Fructe. Energizante sunt zmeura, afine , pere, mere, banane, avocado, capsuni si ananas.

Alte alimente care ne ajuta sa combatem oboseala sunt:
Seminte de dovleac: acestea contin magneziu. In timpul practicii de yoga sau meditatie, magneziul este foarte important pentru a crea oxigen si de a reduce cauzele de oboseala.

Cas: acesta contine probiotice care ajuta la reglarea microorganismelor sistemului digestiv. De fapt, dezechilibrul dintre aceste substante pot provoca sindromul de oboseala cronica (CFS). Incercati sa mancati cas o data intr-o saptamana, pentru a preveni epuizarea.

Vezi aici cum poti scapa de oboseala pe timpul sarcinii.

Pepene verde: acesta este un fruct bogat in apa. Ajuta la mentinerea corpului nostru hidratat in perioadele calde. 92% din sportivii consuma pepene verde pentru a evita riscul de pierderi de memorie cauzate de deficitul de apa.

Ciocolata neagra: polifenolii sunt prezenti in ciocolata neagra, care reduce problema oboselii. Conform unui studiu consumati 45 de grame de ciocolata de 2 ori pe saptamana pentru a reduce oboseala.

Nuci: acestea contin acizi grasi omega 3, care reduc oboseala. Potrivit unui raport, omega-3 acizi grasi sunt, de asemenea, benefici pentru a reduce problemele de depresie.

Ultima oră

Comentariul meu