Restaurantele French Bakery din Romania au specific frantuzesc si te vei gandi de doua ori inainte de a mai calca acolo. Un fost angajat al Frecnh Bakery, Petrut Tupilat s-a hotarat sa vorbeasca intr-un interviu realizat de Vladimir Bortun:

VLADIMIR BORTUN: Cand te-ai angajat la French Bakery?

PETRUT TUPILAT: In septembrie 2010.

VB: Cum te-ai angajat?

PT: Aveau un anunt online pe BestJobs.ro si am depus un CV. Am fost chemat la interviu, m-au acceptat si m-au trimis in unitatea de la Eroilor, vizavi de Opera.

VB: Ai semnat un contract de munca?

PT: Da, am semnat.

VB: Si ce scria in el?

PT: Aveam un program de munca de 2 ore pe zi, 5 zile pe saptamana si un salariu de 150 RON pe luna. Dar, de fapt, lucram 8-9 ore pe zi, 6 zile pe saptamana.

VB: Cum se explica discrepanta asta intre ce scria in contract si ce se intampla in realitate?

PT: Un specialist ti-ar putea spune ca, probabil, se dorea evitarea anumitor plati catre stat. Si nu eram singurul cu un astfel de contract. Practic, cei care aveau un contract conform cu realitatea erau doar sefii de unitati, adica unul din patru sau cinci angajati. Doar ei aveau contract full time, cu concediu… bine, nici >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră