sparanghelul de sibiu, servit ca delicatesă la palatul brukenthal din avrig (video)

Considerată ca fiind și elixirul tinereții, sparanghelul este la mare căutate și pentru efectele sale  terapeutice. Delicatesa este la mare căutare în această perioadă și la Palatul de Vară al Samuel von Brukenthal din Avrig, turiștii fiind încântați de mâcărurile gătite.

O legumă uitată parcă de trecerea timpului de către români, revine cu succes în mâncărurile gătite de restaurantele din țara noastră.

Pe vremea când baronul era guvernator al Transilvaniei, reşedinţa de vară a acestuia de la Avrig era supranumită şi “Edenul Transilvaniei”.

Aici, baronul şi invitaţii săi obişnuiau să servească diverse mâncăruri pe bază de sparanghel, o plantă a cărei calităţi erau extrem de apreciate de cei din înalta societate, dar care nu era aproape deloc cunoscută în popor.

Bucătarul locației a studiat arta gătitului de sparanghel, iar acum este specialist desăvârșit.

Și pentru că se dorește ca rețeta să fie una cât mai reușită, bucătarul a adăugat un sos special acestei delicatese, iar savoarea este una specială.

YouTube video

La final mâncarea este gata și poate si asezonată cu carne și cartofii gătiți cu pătrunjel.

Sparanghelul a început de altfel să reapară în grădinile românilor, chiar dacă cel cultivat la noi în țară se găsește mai greu pe piață. Gustul special însă al sparanghelului gătit la Sibiu este faptul că acesta este cultivat chiar în grădinile localnicilor.sparanghel (1)

Vizitatorii palatului de vară al lui Brukenthal nu pleacă aproape niciodată fără să guste din supele și mâncărurile gătite pe bază de sparanghel. Toată lumea este extrem de încântată de ceea ce servește la masă, iar apoi profită de peisaj pentru o plimbare prin renumitele grădini ale acestei locații.

YouTube video

Reședința de vară a lui Samuel von Brukenthal atrage însă prin frumusețea ei și turiști din străinătate. Mai tot timpul locația are parte de vizitatori.sparanghel (3)

”Locul e foarte frumos. Nu știam că este palatul acestui baron. Am văzut în ghid-ul de prezentare. Eu sunt într-o vacanță de 10 zile în România. Am fost în București și Brașov, iar apoi am fost în Sibiu și am ajuns aici. Stau aici doar o zi. Imi place aici, parcul e mai putin îngrijit, dar am fost în orangerie si mi-a plăcut. La fel și grădina.brukenthal avrig

Prețul unui fel de mâncare pe bază de sparanghel începe de la 10 lei, dar poate ajunge chiar și la 70 de lei, în fruncție de ingredientele și garniturile adăugate. Cine servește însă un meniu complet cu sparanghel are parte de un preț special din partea casei.

Ultima oră

Comentariul meu