tipuri de cafea

Cafeaua pe care o bei poate releva anumite trăsături ale personalității tale. Și nu, nu citind în cana de cafea.

Este concluzia la care a ajuns psihologul Ramani Durvasula, autoarea cărții You Are Why You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life (Skirt!, 2013), după ce a făcut un studiu la care au participat 1000 de consumatori de cafea.

AFLĂ CE POTI FACE CU ZAȚUL DE CAFEA

Studiul a analizat dacă există o relație între diferite trăsături de personalitate, cum ar fi intreversiunea, extroversiunea, calmul, perfecționismul sau sensibilitatea, și modul in care le place persoanelor să fie cafeaoa preparată.

Psihologul a descoperit că în funcție de tipul de cafea pe care persoanele preferă să o bea, predomină diferite trăsături ale personalității. Așa că spune-mi ce cafea bei ca să îți spun cine ești!

Cafea simplă neagră

Băutorii de cafea neagră sunt calmi, răbdători, eficienți, liniștiți și le place simplitatea. Tind însă să fie conservatori, disprețuitori și obtuzi.

Cafea cu lapte și expresso cu lapte

Persoanele care beau cafeaua cu lapte sunt de obicei mai conformiste, atente șila fel cum le -place să pună lapte în cafea, le place să îndulcească amărăciunile vieții. Sunt mai generoase și mai preocupate, dar in același timp pot fi mai puțin îngrijite cu aspectul personal.

Cafea cu gheață

Amatorii de cafea rece sau de combinații cu shake, gheață sau alcool sunt persoane influente, cu puternice relații sociale și cărora le place să încerce lucruri noi. Le plac copiii și sunt persoane spontane și cu imaginație. Printre defectele băutorilor de cafea rece este cel că pot fi imprudenți de multe ori în luare unor decizii sau în acțiunile lor.

Cafea fără cofeină sau cu lapte de soia

Persoanele care cer cafea fără cofeină sau cu lapte de soia, zaharină și o beau din pahar nu din ceașcă, sunt de obicei perfecționiste, obsedate de control și foarte preocupate de cum arată și de sănătatea lor. Sunt oameni care pun accentul foarte mult pe reguli.

Cafea instant

Iubitorii de cafea instant la plic sunt persoane relaxate, deseori foarte relaxate, cu tendința de a amâna lucrurile. Nu sunt atente la detalii și iau viața așa cum e. Nu se pricep deloc să facă planuri.

O lămurire

Deși persoanele care preferă diferite tipuri de cafea pot avea trăsături asemănătoare, asta nu înseamnă că cine preferă un tip de cafea sau altul trebuie să aibă același caracter. Așa cum spune autoarea cărții, doctorul psiholog Durvasula “Alegerea cafelei nu ne definește mai mult decât semnul nostru zodiacal”. Dacă oamenii ar fi atât de ușor de citit, viața nu ar mai fi atât de complexă și probabil că ne-am plictisi.

Ultima oră

Comentariul meu