studiul de fezabilitate pentru centura mediaşului va fi refăcut. iată când încep lucrările!

Ministrul Transporturilor a afirmat vineri la Mediaş, că centura ocolitoare a Mediaşului va fi prinsă la finanţare pentru anul 2015. Studiul de fezabilizate din 2009, nu mai e bun şi va fi refăcut.

Dan Şova a făcut propagandă mai ceva ca în campania electorală pentru centura ocolitoare a Mediaşului. Ministrul Transporturilor s-a lăudat că finaţarea acestei rute de ocolite a oraşului va fi prinsă în bugetul pe anul viitor, al Guvernului.

„Aici în oraş centura este cel mai important lucru. Sunt 8 km care opresc DN14. Noi avem studiul de fezabilitate din 2009, acela de 50 milioane de euro pe centură.  normal că nu poate fi făcut la nivelul acela. Va trabui refăcut studiul de fezabilitate abul acesta şi vom băga la finaţare centrura începând cu anul 2015. În principiu, având ca sursă de finanţare bugetul de stat, de rezervă pentru finanţare de la Banca Deuropeană pentru Investiţii. Normal că ea este destul de urgentă în momentul în care se termină autostrada. Va fi o problemă într-adevăr cu afluxul de autoturisme şi de maşini grele, mai ales prim mijlocul oraşului Mediaş”, a spus Şova, vineri într-o vizită făcută la Mediaş.

„Sper să reuşim să rezolvăm şi centura în timp util. Să vedem ce traseu o să se stabilească. Dar aşa cum arată oraşul va fi destul de greu de găsit un traseu, dar fiind vorba de numai 8 kilometri, sper să se rezolve destul de repede”, a mai spus acesta.

Ultima oră

Comentariul meu