ameninţări cu sancţiuni pentru constructorii lotului 3 de la autostrada sibiu – orăştie

Ministrul Dan Şova a anunţat vineri că dacă cei care fac lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie, lotul III, nu vor realiza lucrarea până în noiembrie, se vor aplica sancţini.

Şantierul autostrăzii bate pasul pe loc în loc să fie în plină desfăşurare. Pe lotul 3 constructorii abia dacă desfăşoară activitate, în zona unde au avut loc alunecări de teren.

Acolo a fost vineri şi ministrul Dan Şova. Acesta a afirmat că dacă lucrările la lotul 3 de la autostrada Sibiu – Orăştie, nu vor fi gata până în luna noiembrie, se va trece la sancţiuni severe.

„Trebuie să spunem că şi constructorii, Implegio, au avut o parte de dreptate, spunând că nu aveau cum să realizeze proiectul până în aprilie 2013, cum a fost iniţial creat. Pe bună dreptate, toată presa a întrebat de ce nu s-a terminat în aprilie 2013. Iată că a fost un complet arbitrar până la urmă, care a spus că termenul normal de realizare este noiembrie 2014.

Dacă nu vor terrmina, normal că li se vor aplica sancţiunile contractuale de riguare. Eu sper şi mă bazez pe opinia experţilor CNADNR, care spun că dacă dânşii vor avea mobilizarea de şantier corectă, ar trebui să se încadreze în termenul de noiembrie 2014” a spus Şova în timpul vizitei de la Sibiu.sova 2

Îi apără totuşi pe constructori

Ministrul s-a arătat surprinzător a fi un apărător al celor ce lucrează pe lotul 3 al autostrăzii. Dan Şova a constatat personal că terenul unde au loc lucrările este unul destul de instabil.

„Cred că vizita a fost interesanta, pentru că aţi văzut şi dumneavoastră situaţia concretă, terenul pe care sunt obligaţi să lucreze. Departe de mine să iau apărarea constructorilor. Eu sunt foarte rău cu ei în general, dar am încercat să-mi explic şi eu. Terenul este foarte fărâmicios, n-are piatră în el deloc. Este o problemă, nu este uşor de lucrat.autostrada

Dar, atâta timp cât şi-au asumat…, până la urmă 630 de milioane preţ final, pentru 22 de kilometri, este o sumă considerabilă. Asta înseamnă circa 6 milioane de euro pe kilometru. Normal, sunt fonduri europene, 85 la sută din ele, dar şi preţul plătit pe kilometru este sufiecient de semnificativ ca să termine lucrarea în condiţiile care trebuie”, a mai spus acesta.

Ultima oră

Comentariul meu