video foto turiștii străini au ales să viziteze bâlea lac de 1 mai

În ciuda faptului că nu a fost soare, sute de turiști au ales peisajul superb de la Bâlea Lac. Surprinzător sau nu, mai mult de trei sferturi din aceștia sunt străini.

Dacă majoritatea românilor au preferat să meargă pe Litoral sau să facă un grătar tradițional, alții au decis să aleagă o drumeție în vârf de munte la aer curat.

Zona lacului Bâlea și Transfăgărășanul au fost între preferințe multora din turiști. Încă de dimineață telecabina s-a pus în mișcare pentru a duce la peste 2000 de metri primii vizitatori.

Faptul că zăpada este în continuare prezentă din plin, dar și peisajul superb din munții Făgăraș atrage vizitatori chiar și de 1 mai.

Mulți au vrut să vadă hotelul de gheață și s-au mulțumit cu câteva poze în fața ruinei acestuia.

Turiștii străini au fost cei mai încântați de vizită, dar și cei mai mulți ca număr.

”Aici sunt pentru prima dată. E incredibil. (..) Îmi place și zăpada. Și noi avem multă zăpadă în Polonia. Și la noi este o sărbătoare importantă aceasta de 1 mai. Sunt aici de duminica trecută. Imi pare rău că Transfăgărășanul este închis. Am văzut puțin din el până la telecabină. De sus se poate vedea o parte din el. Vreau să revin aici la vară când și drumul va fi deschis”, a declarat o turistă venită tocmai din Polonia.transfagarasanTuriști și din Asia

Unii dintre turiști au venit special ca să vadă pentru prima dată în viața lor zăpada de la Bâlea Lac, iar senzația trăită a fost pe măsura așteptărilor. Așa este și în cazul unor vizitatori sosiți aici tocmai din Singapore.

”E prima dată când vin aici. România e foarte frumoasă. E prima dată când văd zăpadă. E uimitor. E de nedescris sentimentul trăit! Așa ceva nu am mai trăit niciodată! Aveți o țară foarte frumoasă, iar aici la Bâlea Lac, peisajul este superb. Și oamenii sunt foarte primitori și prietenoși”, a povestit o turistă sosită la Bâlea Lac, din Singapore.

YouTube video

În ciuda vremii mohorâte și a faptului că multă lume a renunțat la rezervări în ultimele zile, pensiunile din zona Bâlea Lac și Bâlea Cascadă au fost ocupate în proporție de peste 50 la sută.
YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu