video litoralul ardealului se deschide pe 1 mai. ștrandul din ocna sibiului e primul!

Apropierea datei de 1 mai, cea la care se deschide sezonul estival i-a determinat pe proprietarii de pensiuni, dar și pe administratorii lacurilor sau ștrandurilor cu apă sărată să accelereze pregătirile la Ocna Sibiului.

Aceștia ne asigură însă că totul va fi gata la timp pentru ca Litoralul Ardealului să își primească așa cum se cuvine turiștii.

În stațiune nimeni nu stă degeaba în aceste zile. Camerele sunt verificate atent încă odată, iar centrele de tratament sunt și ele puse la punct cu ultimele detalii. Toată lumea muncește de zor pentru a fi gata la timp să primească turiștii.

”Ne pregătim pentru 1  mai. Așteptăm să vină primii turiști. Îi așteptăm cu drag. Sunt toate camerele aranjate frumos. (..) Muncim ca să fie bine. Acum vin cei mai mulți turiști. Vine vara și sezonul estival. Noi suntem pregătiți”, povestește o femeie în timp ce face curățenie în camera unei pensiuni

Apa din lacurile de la Ocna Sibiului atrage în fiecare an foarte mulți turiști. În ultimul timp s-a înregistrat chiar și o creștere în privința străinilor care vin în această stațiune.

”Vin turiștii pentru apa sărată pentru că e foarte bună, dar și pentru tratament. Avem foarte mulți străini. Mai ales vara. Vin din Germania, din Anglia, din SUA. Vin aici la Ocna Sibiului pe litoralul Ardealului”, mai spune femeia.

YouTube video

Gata să primească turiști

Lacurile sunt și ele pregătite atent pentru ca plajele să fie așa cum trebuie pe 1 mai când se deschide sezonul estival. Proprietarii de pensiuni spun că au deja cereri importante pentru cazare pentru weekendul 1-4 mai.

”Suntem în derularea finisajelor. Plaja e pregătită. Avem și 250 de șezlonguri noi. (..) Am scos umbrelele și ele sunt pregătite. Și bucătăria este pregătită. Așteptăm clienții să vină de 1 mai. (..) Deci sezonul estival se deschide odată cu 1 mai. Avem rezervări pe camere. Suntem la capacitate de 100 la sută la cazare. (..) Odată cu deschiderea sezonului vor fi cu siguranță foarte mulți turiști”, spune Emil Tolciu – proprietar pensiune Ocna Sibiului.

YouTube video

Și șezlongurile care vor fi puse pe plajele lacurilor cu apă sărată sunt aproape gata. Și în acest caz se muncește de zor pentru ca toate să fie găsite pe plaje de primii turiști pe 1 mai.

Împachetările cu nămol la mare căutare

Pe lângă plajă, turiștii aleg Ocna Sibiului și din alte motive. Ședințele cu aerosol, masajul și împachetările cu nămol sunt cele mai căutate de clienții stațiunii sibiene.

”Aici facem împachetări cu nămol scos din lacurile naturale. Se încălzește și se pune pe folie, iar omul se pune pe nămolul rece. Îl împachetăm și stă așa 15-20 de minute. (..) Sunt bune pentru reumatism aceste împachetări și sunt foarte căutate. (..) Se caută nămolul de Ocna Sibiului”, spune o femeie angajată în complexul balnear.

YouTube video

Prețul de intrare la lacuri variază între 12 și 20 de lei, iar sezlongurile se oferă gratuit și costă cel mult 10 lei pe zi. Tarifele la cazare sunt aceleași ca și anul trecut, iar o cameră la pensiune costă între 100 și 300 de lei pe zi.

Ultima oră

Comentariul meu