tribunalul și judecătoria sibiu se mută pe calea dumbrăvii din cauza mucegaiului

Prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că angajaţii Tribunalului şi ai Judecătoriei Sibiu vor fi mutaţi provizoriu, într-o nouă clădire care aparţine acum Ministerului Apărării.

Această mutare are loc după ce mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit profesional, din cauza mucegaiului şi a ciupercilor de care nu au reuşit să scape.

Pentru a-i muta într-un sediu aparţinând Ministerului Apărării, aflat lângă sediul Parchetului şi al DIICOT Sibiu, ministrul Apărării, Mircea Duşa, va propune săptămâna viitoare, printr- hotărâre de guvern, cedarea clădirii către Ministerului Justiţiei.

”Ieri am avut o întâlnire cu domnul ministru Mircea Duşa şi cu secretarul general adjunct din Ministerul Justiţiei, domnul Radu Teodorescu. Au fost deosebit de interesaţi pentru şi preşedinta Tribunalului Sibiu şi a Curţii de Apel Alba-Iulia. Toată lumea a fost interesată în relocarea Tribunalului Sibiu şi a Judecătoriei Sibiu, pentru că, după cum ştiţi şi dumneavoastră, condiţiile de lucru acolo sunt improprii, există foarte multe îmbolnăviri profesionale cauzate de diferite mucegaiuri şi amenajările sunt, după cum aţi constatat şi dumneavoastră presa, improprii desfăşurării activităţii şi serviciului public de justiţie”, a declarat prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, citat de Agerpres.

Acesta a explicat că mai urmează să fie mutaţi încă o dată angajaţii Tribunalului şi ai Judecătoriei Sibiu, în Palatul de Justiţie, aflat de câţiva ani în renovare. Până se vor muta în clădirea Ministerului Apărării, salariaţii Tribunalului şi ai Judecătoriei lucrează într-un spaţiu închiriat de la o societate comercială, de fapt ‘o veche hală cu anumite ciuperci, mucegaiuri, care nu au putut fi ucise’.

‘Clădirea veche a Tribunalului de pe Bulevardul Victoriei este în reparaţie capitală. Actualul sediu este impropriu, de la societatea comercială de la care s-a închiriat. (…) Acolo a fost o veche hală. Au fost anumite ciuperci, mucegaiuri, care nu au putut fi, cum să spun eu, ucise, prin procese tehnologice şi atunci acestea, în mediul umed şi multă hârtie, lume, aglomeraţie, nu s-a putut face o ventilaţie corespunzătoare, birourile sunt cu ferestre foarte mici sau nu au ferestre, lumină artificială peste tot, au găsit un mediu propice şi au cauzat îmbolnăviri profesionale. De la acel sediu se vor muta Tribunalul şi Judecătoria în clădirea de pe Calea Dumbrăvii, lângă Finanţele Publice, actualul Centru de limbi străine’, a explicat prefectul sibian. Sursa: agerpres

Ultima oră

Comentariul meu