atenție! șase lucruri dovedite științific despre atracția sexuală

Deși poate părea dificil să ne dăm seama ce ne atrage cu adevărat la o persoană și de multe ori asta nu ține de biologie sau nivel cultural, știința nu încetează să caute răspunsuri și să încerce spă ofere explicații legilor atracției dintre oameni.

Rebecca Coffey, jurnalist de șiință și editorialist la Vermont Public Radio, a reunnit câteva dintre concluziile unor studii științifice care încearcă să găsească răspunsuri chimiei dintre sexe. Într-un articol din Pyschology Today sunt rezumate câteva aspecte care ne face să fim mai atractivi, pentur sexul opus sau pentru același sex.

1. Buricul vorbește despre sexualitate
Aki Sinkkonen, de la Universitatea din Helsinki, sugerează că pe parcursul secolele, buricul femeilor a fost un semn al tonusului sexual si reproductiv. Bazându-se pe mărturiile bărbaților intervievați în diferite studii, finlandezul a observat că buricele adânci sunt mai atractive, fiind un semn al unei sexualități intense.

2. Mirosul

Este unul dintre elementele determinante când vine vorba de atracție fizică, dacă e plăcut și e foarte dificil de combătut în alte ocazii, atunci când e neplăcut. Există oameni care au un miros propriu foarte intens, chiar și imediat după duș. Într-un studiu din Philadelphia s-a făcut un test chimic foarte simplu pe 353 de persoane care lăsau în jur un miros urât ce nu putea fi pus pe seama lipsei de igienă, a flatulenței sau a problemelor dentale. Oamenii de știință au descoperit că aceste o treime dintre aceste persoane aveau trimetilaminurie (TMAU), o tulburare de metabolism care constă în producerea deficientă a unei enzime, FMO3. În consecință, organismul pierde capacitatea de a descompune trimetilamina (TMA), care se acumulează în corp și se eliberează prin transpirație, urină și respirație, de unde și mirosul neplăcut emanat de persoanele care suferă de această anomalie.

3. Bărbații preferă blondele

La Universitate din Wroclaw (Polonia) li s-a arătat la 360 de bărbați fotografias aceleiași femei, dar cu diferite culori ale părului, blondă, castanie sau neagră. În plus, s-au manipulat fotografiile în așa fel ca femeia să aibă diferite vârste, 20, 30 sau 40 de ani. Majoritatea bărbaților au considerat femeia blonda mai tâneră decât era vârsta reală, în timp ce la celelalte culor ale părului nu s-au înșelat în privința vârstei.

În aceeași direcție Universitea din Bretonia de sud (Franța) a demonstrat că autospopistele blonde au mai multe șanse de a găsi o mașină, iar într-un sondaj realizat pe Internet de Cornell University’s School, profilul Hotel Administration s-a arătat că ospătărițele blonde primeau bacșișuri mai generoase decât celelalte care aveau o altă culoare a părului, în ciuda aspectului corporal sau a vârstei.

4. Femeilor le plac cheii
Sau cel puțin bărbații rași în cap. Mai multe studii făcute de Wharton School au demonstrat că bărbații cu capul ras păreau mai înalți, mai puternici și mai dominanți decât cei care aveau părul mai mare și ciufulit.

5. Cicatricile contează

Fenmeile nu vor să se căsătorească cu un bărbat care are cicatrici pe față, dar sunt dispuse la o aventură cu aceștia. Asta spun studiile de la Universitatea din Liverpool, care afirmă că în relațiile pasagere, femeile se simt atrase de ciciatrici faciale, semn al curajului.

6. Epilarea

De ce o femeie e mai atractivă fără păr în zonele intime și pe corp? Nimeni nu știe exact dar oamenii de știință de la Universitatea din Indiana au descoperit că depilarea pubiană este asociată cu o imagine a propriului sex mai pozitivă și mai sexuală.

Un alt rezultat surprinzător l-au avut psihilogii Lafayette College: Studenții nu trăgeau nicio concluzie negativă când o femeie le spunea că nu s-a epilat din cauza unei recomandări medicale. Totuși, atunci când femeia spunea că nu s-a epilat din considerente feministe, tinerii aveau tendința de a o eticheta drept agresivă și inadaptată social.
sursa: elconfidential.com

Ultima oră

Comentariul meu