Fostul cancelar german Gerhard Schröder si-a serbat luni implinirea celor 70 de ani in compania lui Vladimir Putin, o initiativa criticata puternic in Germania, in plina criza ucraineana, transmite Mediafax.

Fotografii cu Schröder, zambind larg si imbratisandu-se calduros cu presedintele rus dupa ce coboara din masina, in fata Palatului Iusupov de la Sankt Petersburg, au facut inconjurul presei germane si au determinat Guvernul federal sa se distanteze.

Schröder nu reprezinta Guvernul german si “este clar ca nu mai este activ politic de o anumita perioada de timp”, a declarat pentru AFP un oficial guvernamental.

Verzii germani, fostii parteneri de coalitie ai fostului cancelar, si-au exprimat furia marti. Criticand “un episod trist in istoria oportunismului politic”, ei s-au declarat “stanjeniti” de aceasta “identificare fara nuante a lui Schröder cu despotul Putin”, a declarat pentru cotidianul Handelsblatt Volker Beck, un purtator de cuvant al grupului parlamentar al formatiunii.

“Sper ca aceasta intalnire Putin-Schröder sa serveasca, inainte de toate, la eliberarea membrilor misiunii OSCE in Ucraina de est”, a adaugat el, in contextul in care sapte observatori ai organizatiei, inclusiv patru germani, sunt retinuti in continuare de catre separatisti prorusi.

Presa aproape ca l-a linsat pe fostul cancelar german. El “ridiculizeaza politica externa germana”, sublinia influentul saptamanal >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu