video foto csu sibiu a învins clujul la capătul unui meci incredibil

CSU Atlassib Sibiu a învins vineri seară pe U Mobitelco Cluj Napoca, după prelungiri, cu scorul de 77-75 (14 – 15 24 – 21 13 – 19 16 – 12 10 – 8) și conduce cu 1-0 la scorul general. Următorul meci are loc, sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 18:00, tot la sala Transilvania.

Atmosferă superbă în Sala Transilvania. CSU a revenit în play-off după doi ani de pauză și a făcut-o cu dreptul, în fața uneia din cele mai bune echipe din campionatul național.

Sibiul a demonstrat încă odată că în acest sezon este o echipă ce se poate bate de la egal la egal cu orice grupare din România.

În fața unei săli arhipline și a unor suporteri care au împins de la spate echipa noastră, băieții lui Miodrag Perisic au luptat pentru victorie, iar până la urmă au trimufat, la capătul unei partide demnă de povestit nepoților peste ani și ani.

Clujul a venit să dea lovitura în Sala Transilvania și a făcut un joc extrem de bun. Ambele echipe au alternat la conducere pe tabelă. Clujul a condus cu 14-15 după sfertul 1, dar la pauza mare, CSU a avut avantaj pe tabelă, scor 38-36.

Oaspeții au revenit mai proaspeți de la vestiare, iar cu 10 minute înainte de finele partidei, ”U” conducea cu 51-57.3Ultimele zece minute au fost de la agonie la extaz pentru fanii Sibiului. Oaspeții păreau că se desprind în învingători, dar  Bojovic a adus egalarea pe tabelă, 67-67, cu doar 7 secunde înainte de final, înscriind din spatele liniei de 3 puncte.

S-a intrat în prelungiri, iar acolo, în ciuda faptului că Johnson și Calotă au fost eliminați cu câte 5 greșeli personale, Ceskovic, Austin, Crăciun, Lee și Nelson, au înclinat balanța în favoarea noastră, iar CSU s-a impus meritat cu 77-75.csu vs u cluj  (3)Sibiul conduce acum la general cu 1-0, iar sâmbătă de la ora 18.00 are loc meciul al II-lea al acestui tur, tot la Sala Transilvania.

CSU:

Bojovic 25, Calotă 7, Crăciun 5, Nelson 8, Johnson 4, Ceskovic 18, Lee 10

U:

Medvedj 5, Kuburovic 14, Baciu 7, Sparks 5, Silvășan 7, Lalovic 8, Hargrove 18, Cuic 11

Declarații la final:

Miodrag Perisic (antrenor CSU):

A fost la fel de greu precum e fiecare meci din play off. Ne așteptam să fie greu! Este o victorie foarte importantă pentru noi. A trebuit să ne schimbăm oarecum strategia în timpul jocului. Mă bucur că am învins. Acum sper să ne recuperăm cât mai repede și cât mai bine pentru meciul de mâine (n.r. sâmbătă). Nu știu cât de gravă e accidentarea lui Austin. Sper să nu îl pierdem și pe el după ce am rămas fără Sarovic chiar acum înainte de play-off. Chiar m-am temut de faptul că nu mă pot baza pe Sarovic. Ați văzut cât de mult ne-a lipsit la aruncările de trei puncte. Dar asta este. Sarovic a primit o lovitură la cap și are o fractură care a necesitat operație. Mai mult ca sigur va rata tot play-off-ul din păcate.

YouTube video

Cristi Crăciun (căpitan CSU):

A fost exact cum ne-am așteptat acest meci. Am jucat cu o echipă puternică și mă bucur enorm că am reușit să câștigăm. E foarte important că am reușit să fructificăm avantajul terenului propriu. Sperăm ca și mâine să avem puterea să câștigăm. Am rămas uniți și am luptat până la capăt, iar lucrul acesta ne-a adus victoria.

YouTube video

Mircea Cristescu (U Cluj):

Sincer îmi era dor de meciurile acestea cu Sibiul în play-off. E un derbi foarte efervescent și totodată un derbi frumos al Ardealului. Mă bucur că în sfârșit Sibiul a reușit să revină în play-off. Din păcate pentru noi aș putea să citez un mare om de sport din Cluj, care a spus că sunt victorii care te ridică și înfrângeri care te doboară. Azi pot spune că am fost mândru de băieții noștri și de ceea ce au arătat pe teren. (..) Am avut meciul în mână.. Dacă eram un pic deștepți și făceam un fault la Bojovic, probabil că am fi câștigat. Dar până acolo e cale lungă. Vom analiza meciul pe DVD să vedem dacă am greșit atât de mult. (..) Am venit la Sibiu să câștigăm două meciuri din două, dar din păcate astăzi am luat-o ca să zic așa.. Am pierdut. Ce să facem? Așa e în sport!

YouTube video

Sursa: csusibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu