administratorul petrotyl sibiu urmărit penal de dna pentru evaziune fiscală de 12 milioane euro

Dumitru Marcu, administrator al SC Petrotyl SRL, este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, care îl acuză de evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor DNA Alba Iulia, administratorul firmei sibiene ar fi efectuat achiziţii de carburanţi auto de la mai multe firme, în perioada 2008-2009.

“Aceşti carburanţi auto reprezentau în realitate combustibili petrolieri neaccizaţi, societăţile furnizoare fiind folosite pentru schimbarea destinaţiei ilegale a acestor produse în unele accizabile. Prin aceste acţiuni a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 47.756.278,79 de lei (aprox. 12 milioane de euro la cursul acelei perioade), din care 27.964.494,30 de lei accize, iar 7.071.950,23de lei impozit pe profit şi 12.719.834,26 lei TVA”, se arată într-un comunicat al DNA.

Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Procurorii au făcut precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, conform voceatransilvaniei.ro

Ultima oră

Comentariul meu