Cum se sărbătoreşte Paştele în lume

La români, Sarbatoarea Pastelui, este cea mai mare sarbatoare a crestinilor ortodcsi, fiind celebrata cu smerenie, in fiecare an, in ultima duminica a lunii aprilie. Aceasta este ziua in care, casa trebuie sa fie curata, masa trebuie incarcata cu bucate alese specifice (cozonaci,oua rosii, vin, produse din carne de miel, fiecare dintre acestea avand o semnificatie aparte). Omul trebuie sa fie linistit, cu sufletul curat si impacat. Nu peste tot in lume insa, aceasta sarbatoare respecta aceleasi traditii. In Belgia, copiii urmaresc sa il vada pe batranul ce zboara pana la Roma, pentru a le aduce oua de la Papa.
In Bulgaria, exista obiceiul ca, in ziua de Paste, fiecare membru al familiei arunca oul de la unul la celalalt. Cel care ajunge la finalul jocului cu oul intreg, este cel care va avea cel mai mult succes in acest an. Ciocnitul (obicei existent si in traditia romaneasca) se face numai inainte mesei traditionale.

Un ou trebuie neaparat ciocnit de peretele bisericii. Tot ei au obiceiul ca cea mai in varsta femeie din familie sa mangaie obrajii copiilor cu primul ou vopsit, astfel ei fiind fericiti si sanatosi tot anul.
In China, inca de acum 3000 >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră