video foto cozonac uriaș de doi metri la casa regelui dorin cioabă special pentru paște

Agitație mare la casa regelui internațional al romilor, Dorin Cioabă. Acolo se pregătește un cozonac de doi metri lungime ce va fi devorat la masa tradițională de Paște.

În timp ce femeile pregătesc acest conzonac, Dorin Cioabă vopsește peste 300 de ouă tot pentru aceeiași sărbătoare, iar în curtea casei un porc de 180 de kilograme a fost tranșat, urmând ca din el să fie făcute bucatele tradiționale țigănești.

Chiar dacă mai sunt trei zile până la Paște, pregătirile au început încă de dimineață. Atunci regele Dorin Cioabă a mers cu câțiva ucenici și a cumpărat un porc pe care l-au sacrificat conform obiceiului.

Apoi acesta a fost tranșat și adus la gospodine pentru a fi pregătit așa cum se cuvine și conform tradițiilor rome, ca să ajungă pentru cei peste 200 de invitați.

”Eu zic că ajunge pentru că e comunitatea destul de mare dar și comunitatea e destul de mare. Are 180 de kilograme. Facem drob, rulande, produse tradiționale. De toate facem, ca să fie masa de Paște așa cum spune datina noastră a romilor”, a povestit Dorin Cioabă, în timpul tranșării porcului.vlcsnap-2014-04-17-17h44m04s237S-a băgat la inroșit ouă

După ce a terminat cu porcul, Dorin Cioabă, ajutat de soția Sighișoara a intrat în bucătărie ca să vopsească ouăle. Și-a pus șorțul și a trecut la treabă pentru a avut de vopsit numai puțin de 300 de bucăți. Acestea vor fi puse pe masa specială de Paște, organizată în curtea Bisericii unde regele internțional al romilor este pastor.vlcsnap-2014-04-17-17h44m46s147Soția Sighișoara l-a supervizat îndeaproape pe Dorin Cioabă și i-a dat indicații cum să facă ouăle.

”Se pricepe și îi place. Acum nu știu dacă reușește el să înroșească toate cele 300 de ouă fără ajutor”, a spus Sighișoara.

Cel mai mare cozonac din oraș

Odată terminată treaba cu ouăle în acțiune au intrat patru femei care s-au pus să pregătească cel mai mare conzonac făcut vreodată la casa regală. Zeci de kilograme de făină, zahăr, stafide și rahat au fost amestecate pentru a ieși cel mai bun cozonac gătit special pentru Paște.vlcsnap-2014-04-17-17h45m20s233”Vorbim de cel mai mare cozonac făcut vreodată la noi acasă. O să ajungă pentru toți cei 200 de oameni care vor fi la masa de Paște de la biserică”, a mai spus Dorin Cioabă.

Treburile nu se opresc aici. În următoarele două zile vor fi gătite tot felul de mâncăruri și bucate, astfel încât sâmbătă seară totul să fie pregătit pentru masa specială de Paște de duminică.

YouTube video

De pe masa de Paște nu va lipsi nici curcanul, care va fi si el pregătit așa cum se cuvine în sâmbăta mare.

Ultima oră

Comentariul meu