Peste 5.000 de cărți de identitate și 1.200 de vize de reședință aplicate în Sibiu în primele trei luni ale lui 2014. În evidențele serviciului public figurează și un număr de 7.544 de acte de identitate care sunt în prezent expirate.
Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Sibiu a eliberat în primul trimestru al acestui an 5.000 de cărţi de identitate, aproape 300 de cărţi provizorii de identitate și a aplicat peste 1.200 de vize de reşedinţă pentru locuitorii municipiului Sibiu şi cei ai celor 10 comune arondate. Eliberarea acestor acte de identitate, dar și emiterea altor documente interne sau intra-instituționale înseamnă prin urmare un volum de muncă important pentru funcționarii acestui serviciu.
În evidențele serviciului public figurează și un număr de 7.544 de acte de identitate care sunt în prezent expirate. De asemenea, un număr de 1.615 de tineri care au împlinit vârsta de 14 ani nu s-au prezentat la ghișeele serviciului amintit pentru a primi cartea de identitate.
Prin urmare, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Sibiu amintește din nou sibienilor prevederile legale referitoare la actele de identitate. Conform acestora fiecare cetăţean are obligația să se prezinte în termenele legale pentru emiterea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, la expirarea precedentului act de identitate, la schimbarea domiciliului sau a stării civile, în cazul pierderii, furtului, deteriorării buletinului sau cărţii de identitate, precum şi pentru a solicita înscrierea vizei de reşedinţă (flotant) pe actul de identitate al persoanelor care locuiesc temporar la altă adresă decât cea de domiciliu.
Cei în cauză sunt invitați să se prezinte la ghișeele Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Sibiu zilnic între orele 8.30 – 13 şi 14 – 16.30, iar în zilele de miercuri în intervalul orar 8.30 – 13 şi 14 – 18.30. În caz contrar, pe lângă amenda prevăzută de lege, între 40 și 80 de lei, cei care nu obțin un act de identitate valabil nu vor putea face dovada identității lor în diverse situații curente, cum ar fi: ridicarea de colete poștale, la întocmirea unor documente bancare, obținerea unor documente administrative sau a diverselor ajutoare sociale.