Expozitie inedita la New York unde vor fi prezentate doua oase din scheletul celui mai mare Pterozaur, descoperite in 2008 in zona Sebes, judetul Alba.

Potrivit publicatiei The New York Times, expozitia “Pterosaurs: Flight in the Age of Dinosaurs” va putea fi vizitata la American Museum of Natural History din New York pana pe 4 ianuarie 2015.

Prin intermediul acestei expozitii sunt “aduse la viata” specii disparute in urma cu milioane de ani, fiind prezentate fosile rare si mulaje in marime naturala ale unor astfel de reptile. Pterozaurii sunt reptile zburatoare care au aparut in urma cu 220 de milioane de ani si au disparut in urma cu circa 66 de milioane de ani.

Expozitia cuprinde, potrivit The New York Times, mulaje dupa doua oase fosilizate ale unei specii necunoscute de Pterozaur, recent descoperite in Romania. Fragmentele sugereaza ca acesta a fost cel mai mare Pterozaur descoperit vreodata.

Paleontologul Matei Vremir, de la Societatea Muzeului Ardelean, a declarat ca in expozitia de la New York au fost expuse initial chiar cele doua oase fosilizate ce se numara printre mai multe fragmente osoase din cel mai mare Pterozaur din lume, care au fost descoperite in 2008, in zona Sebes, judetul Alba.

Matei >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu