Branza de Sibiu, un brand romanesc, a ajuns sa fie falsificat, mai ales de sarbatorile de Pasti, in pietele din Bucuresti, cu ajutorul laptelui de soia importat din Bulgaria, si asta pentru ca adevarata branza de Sibiu a devenit un mit in aceasta perioada chiar si in unele pensiuni din satele din Marginimea Sibiului, unde proprietarii isi imbie oaspetii cu branza cumparata de la hypermarket, potrivit Agerpres.
“Branza de Sibiu care e pe piata bucuresteana? E branza din lapte de soia, adusa din Bulgaria, cumparata cu 4,5 – 5 lei kilogramul. Avem la Marpod, in judetul Sibiu, un crescator care are o rasa de oi de lapte, acesta are branza de Sibiu si iarna si vara si e singurul in judet care are branza de Sibiu tot anul. Eu am intarcat de o saptamana, eu dau cu 15 lei kilogramul angro’, a declarat marti, Marcel Andrei, presedintele Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Ovine si Caprine din judetul Sibiu.
Acesta spune ca adevaratii ciobani de la Sibiu stiu ca in pietele din Bucuresti exista vanzatori care si-au cumparat palarii specifice din Marginimea Sibiului, numite clopuri, si cu ele pe cap falsii ciobani fac profit vanzand o branza care nu are deloc in compozitie >>>mergi la sursa articolului