primăria sibiu cumpără tei din olanda, meri ornamentali şi panseluţe pentru străzile orașului

În această primăvară, echipele Serviciului de Administrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi din Primăria Sibiu plantează peste 200 de arbori pe străzi şi în parcuri. Astfel, Primăria a cumpărat 200 de tei din Olanda, cu 95.000 de lei, urmând să fie plantaţi pe străzi reabilitate şi modernizate anii trecuţi.

„Teii au fost cumpăraţi direct din Olanda, iar valoarea contractului include transportul acestora până în România. De asemenea, sunt tei cu vârsta de opt ani, care au deja coroana formată şi pot fi plantaţi direct în oraş. Teii mai mici, care nu au coroana formată, ar trebui ţinuţi în sere până să devină suficient de puternici pentru a fi plantaţi”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

De asemenea, pentru „o pată de culoare în peisaj”, vor fi alese 15 locuri unde vor fi plantaţi meri ornamentali roşii, iar în Parcul Sub Arini, cel mai mare din oraş, au fost plantaţi 12 pini care să completeze peisajul.

Totodată, în Sibiu se plantează 25.000 de panseluţe, achiziţionate printr-un contract de 34.000 de lei.

Acestea sunt singurele plante achiziţionate în această primăvară, completând achiziţiile făcute în toamna anului trecut.

În toamnă, serviciul de resort al Primăriei Sibiu a plantat în parcuri şi pe străzi peste 450 de arbori – tei, arţari, platani, stejari, sălcii, glădiţe, dar şi mai mult de 130.000 de flori – crizanteme, panseluţe, lalele şi aproximativ o sută de mii de plante bienale şi perene, atât în parcuri, cât şi în cele 38 de sensuri giratorii din oraş.

Tot în toamnă, Primăria Sibiu a montat peste o mie de metri pătraţi de gazon pe unul dintre bulevardele centrale, dar şi în patru sensuri giratorii create anul trecut. După ce vremea se va încălzi, pe stâlpii din oraş vor fi atârnate cele peste două mii de ghivece cu muşcate care înfrumuseţează oraşul în sezonul cald şi care sunt păstrate în sere pe timpul iernii.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, în total, Serviciul Public de Administrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi îngrijeşte peste 200.000 de flori, 40.000 de fire de arbuşti, kilometri de gard viu, dar şi arborii din parcuri, sensuri giratorii şi de pe aliniamentele stradale.

Primăria Sibiu este condusă de Klaus Iohannis (PNL), alături de viceprimarii Virgil Popa (PNL) şi Astrid Fodor (FDGR).

Sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu