premiera de excepție la teatrul de balet sibiu. nu ai voie să o ratezi!

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri 16 aprilie 2014 şi joi 17 aprilie 2014 premiera spectacolului de balet clasic „Corsarul”.

Coregrafia spectacolului este realizată de coregraful rus Andrei Litvinov, după Marius Petipa, acelaşi coregraf care a montat la Teatrul de Balet Sibiu şi spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu şi va începe în ambele zile de la ora 19:00. Accesul publicului în sală se face pe bază de bilet. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenţii şi pensionarii având 50% reducere. Biletele pot fi cumpărate din secretariatul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Parcul Tineretului, nr. 1, fostul Teatru de Vară.

Corsarul. O poveste de dragoste dintre piratul Konrad şi frumoasa Medora

Spectacolul de balet clasic „Corsarul” a avut premiera mondială la Opera din Paris, în anul 1856, în coregrafia lui Joseph Mazilier, însă cea mai bună montare a spectacolului o reprezintă aceea a lui Marius Petipa, din anul 1899, de la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Coregrafia spectacolului de la Sibiu este realizată de Andrei Litvinov, după Marius Petipa, muzica este compusă de Adolphe Adam, iar libretul este scris de Jules Henri Vernoy de Saint – Georges şi Joseph Mazillier. Spectacolul în trei acte, cu o durată aproximativă de două ore, se va dansa pe dublă distribuţie şi îi va aduce în prim plan pe Dafne Barbosa (Brazilia) în rolul Medorei şi Mircea Munteanu (România) în rolul piratului Konrad. În celelalte roluri principale publicul îi putea vedea pe Joshua Beaver (SUA), Saaya Pikula (SUA) / Ada Gonzalez (Spania), Alexandru Pilcă (România) / Elliot Bourke (Australia), Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), Keston Meyer (SUA), Igor Tauber (Israel) / Claudiu Buldan (România).

„Corsarul, una dintre cele mai frumoase lucrări de balet din repertoriul clasic, este un spectacol ce îi va captiva deopotrivă şi pe cei mici şi pe cei mari, prin muzica de foarte bună calitate, pastelul de culori din scenă, vivacitatea şi eleganţa balerinilor. Povestea spectacolului, o poveste clasică de iubire dintre un neînfricat pirat şi o frumoasă fată, este o poveste lesne de înţeles de către întreg publicul, o poveste ce va aduce bucurie tuturor spectatorilor. ” Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu

Coregraful rus Andrei Litvinov, la a doua colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu

Andrei Litvinov s-a născut în Bender, o localitate foarte apropiată de Moscova şi a absolvit în anul 1982, după cinci ani de studiu, cursurile renumitei instituţii de învăţământ „Colegiul Academic de Coregrafie Balshoi“ din Moscova, fiind unul dintre cei trei copii selectaţi dintr-un număr de 360 să urmeze cursurile Şcolii Balshoi. După absolivre a fost imediat cooptat în corpul de balet al Colegiului de Coregrafie Chişinău, unde a avut rolul de prim solist în spectacole precum „Frumoasa din pădurea adormită“, „Romeo şi Julieta“, „Spartacus“ şi multe altele. În 2003 a absolvit cursurile Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Frumoase din Chişinău, Republica Moldova. La Teatrul de Balet Sibiu a mai realizat în 2012 coregrafia spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită“.

Teatrul de Balet Sibiu, prima companie din România cu o componenţă formată în procent mai mare de 70% din dansatori străini

Teatrul de Balet Sibiu, constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, numără în componenţa sa douăzeci şi şase de balerini din România, SUA, Canada, Japonia, Spania, Israel, Brazilia, Noua Zeelandă, Australia şi Marea Britanie. În repertoriul Teatrului de Balet Sibiu se regăsesc atât spectacole de balet clasic „Spărgătorul de nuci”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Giselle”, „Don Quijote”, „Romeo şi Julieta”, cât şi producţii neoclasice sau contemporane precum „Trilogie Ionesco”, „Anotimpurile”, „Missa Prophana”, „City Beat”, „Mandarinul Miraculos”. În lipsa unui spaţiu propriu, toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu au loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu – Strada Emil Cioran, nr. 1 A.

Ultima oră

Comentariul meu