video foto florin cioabă comemorat cu lacrimi în ochi la cimitirul municipal din sibiu

Zi emoționantă pentru comunitatea romilor din Sibiu. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani s-a sărbătorit Ziua Internațională a Romilor fără cel care a fost Florin Cioabă.

Defunctul rege al acestei minorități nu a fost însă uitat după moartea survenită în august 2013. Manifestările organizate la Sibiu s-au încheiat cu un pelerinaj la mormântul acestuia.

După ce au mers într-un marș comemorativ prin oras, cei aproximativ 200 de romi din Sibiu și din țară s-au deplasat în Cimitirul Municipal din oraș pentru a aduce un omagiu fostului rege Florin Cioabă. În frunte cu fiul cel mic, Daniel și cu soția Maria, romii au depus coroane de flori la mormântul fostului rege. O fanfară a completat fondul sonor al evenimentului.

”E foarte trist. E prima festivitate fără el. Acum vor să continue copii. Să nu fie lăsat acest moment. Îmi lipsește el. Foarte mult îmi lipsește. A fost destul de  greu pentru mine până acum. El și-ar fi dorit ca această sărbătoare să continue. Și cred că se bucură că ceilalți continuă ce a început el. El se ocupa foarte mult. Era foarte importantă pentru el această sărbătoare”, a spus Marica Cioabă.mormant cioaba

Romii prezenți la pelerinajul de la cimitir au mărturisit cu toții că este foarte greu fără cel care le-a condus destinele zeci de ani.

Daniel Cioabă, emoționat

Daniel Cioabă, regele romilor din România a fost cel care s-a ocupat de festivitățile Zilei Internaționale a Romilor. Acesta a mărturisit că îi lipsește foarte mult tatăl său. ”Aici am venit să aducem un omagiu celui care a fost președintele UIR, Florin Cioabă. Este prima mea zi de 8 aprilie. Încercăm să facem totul ca și tatăl meu. Este foarte greu.. (..) Tot ceea ce facem noi, facem în memoria lui. De asta vrem să iasă cât mai bine”, a spus Danie Cioabă.fanfara

După depunerile de coroane de flori, participanții au fost invitați la o masă în cinstea fostului rege Florin Cioabă.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu