mobilizare generală pentru un loc de joacă la grădinița veseliei din sibiu. uite cum poți să-i ajuți!

Un bazar cu produse şi decoraţiuni de Paşti, un proiect de strângere de fonduri „în alergare” şi un concert caritabil sunt evenimentele pregătite de Asociaţia Grădiniţa Veseliei din Sibiu pentru a aduna banii necesari amenajării unui loc de joacă pentru una din cele mai mari grădiniţe din municipiu.

Campania de colectare a fondurilor se numeşte „Împreună pentru un loc de joacă”.

Cu peste 280 de copii înscrişi, Grădiniţa cu program prelungit nr. 22 s-a mutat acum doi ani în sediul unei foste şcoli generale, situat pe Calea Poplăcii. Curtea generoasă este, însă, în paragină, motiv pentru care membrii asociaţiei şi părinţii reuniţi în Asociaţia Grădiniţa Veseliei au iniţiat seria de evenimente al cărui scop este strângerea de fonduri pentru achiziţionarea şi instalarea echipamentelor de joacă.

Primul eveniment al cărui scop este colectarea de fonduri este Bazarul de Paşti. Acesta are loc în zilele de 9, 10 şi 11 aprilie, la sediul grădiniţei (Calea Poplăcii, nr. 11). „Dacă vremea ne permite, vom organiza acest eveniment în curtea Grădiniţei.  În caz de vreme nefavorabilă, invităm sibienii să vadă şi să cumpere decoraţiunile pregătite de părinţi şi cadrele didactice alături de copii, într-una din sălile noastre. Bazarul va fi deschis în fiecare din cele trei zile între orele 11:00 şi 17:00”, arată cadrele didactice ale Grădiniţei nr. 22.

Costurile amenajării locului de joacă depăşesc posibilităţile bugetare ale instituţiei de stat. „Bugetul minim necesar este de aproximativ 15.000 de lei. Avem o curte foarte mare și greu de amenajat din cauza lipsei de fonduri.  Aparatele de joacă existente sunt în stare deteriorată şi reprezintă un real pericol pentru copii, iar cadrele didactice sunt nevoite să desfășoare activitățile cu preșcolarii mai mult în interiorul grădiniței, pentru siguranța acestora. Este o iniţiativă a părinţilor, care are tot sprijinul nostru”, arată Rodica Şandru, directoarea Grădiniţei cu program prelungit nr. 22.gradi2

Cea de-a doua modalitate prin care membrii asociaţiei şi părinţii copiilor Grădiniţei încearcă să adune fondurile necesare este participarea la ediţia de anul acesta a Semi-maratonului Sibiu 2014. „Alergăm pentru un loc de joacă” este proiectul  înscris în cadrul semi-maratonului, proiect pentru care sibienii sunt invitaţi să îşi arate susţinerea pe pagina de internet a evenimentului (maratonsibiu.ro/alergam-pentru-un-loc-de-joaca).

Un concert caritabil, la care au confirmat deja participarea Ceata Junilor şi Anya este programat pe 15 mai, de la ora 18:00, la Sala de cultură a sindicatelor. Toţi artiştii vor participa în mod gratuit la acest spectacol. Preţul unui bilet va fi de 15 lei, iar fondurile astfel strânse vor merge tot către amenajarea locului de joacă dorit. Programul complet al spectacolului va fi anunţat la începutul lunii mai, când vor fi puse în vânzare şi biletele.

„Există speranța că proiectul va aduce o schimbare în condițiile de joc ale copiilor din grădiniță și va servi ca exemplu pentru alte grădinițe. Jocul în aer liber este un factor decisiv în dezvoltarea copiilor. Cât și cum ne jucăm cu copiii în aer liber va contribui la reușita lor în viață, alegerea modului de viață, atitudinea față de natură, afecțiunea lor față de semeni, fondarea unei familii durabile etc. Accentul pe jocul în aer liber este deosebit de important în condițiile societății moderne, dependente de internet, televizor și distracțiile lumii virtuale”, Asociaţia Grădiniţa Veseliei Sibiu

Sibienii sau societăţile din Sibiu care doresc să sprijine financiar demersul Asociaţiei Grădiniţa Veseliei au la dispoziţie contul în lei deschis la BRD Sibiu, având codul IBAN RO94BRDE330SV70103213300.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu