cât costă un paște în 2014, în mărginimea sibiului, păltiniş, sibiu, ocna sibiului, bâlea lac si bazna. uite ce oferte sunt!

Turiştii care aleg judeţul Sibiu pentru sărbătorile de Paşte au la dispoziţie oraşe istorice, cetăţi medievale, staţiuni de munte, staţiuni balneo-climaterice şi, cel mai probabil, unul dintre puţinele locuri din România unde în 20 aprilie va mai fi zăpadă: Bâlea Lac.

Experienţa ultimilor ani a demonstrat că municipiul Sibiu, Mărginimea Sibiului, Bâlea Lac, staţiunile Pălnitiş, Ocna Sibiului şi Bazna atrag turiştii de sărbători.

Oferta unităţilor de cazare din aceste zone este extrem de diversă, dar, în general, toată lumea propune turiştilor mâncăruri tradiţionale, muzică live interpretată de cântăreţi din zonă, posibilitatea de a participa la slujba de Înviere şi, mai ales, oportunitatea de a admira peisaje extraordinare.

Nu toate unităţile de cazare şi-au stabilit încă o ofertă pentru Paşte, iar unele nici nu o vor face deoarece experienţa i-a învăţat pe mulţi că, de Paşte, cererea nu este la fel de mare ca de Crăciun sau Revelion.

Cei care au pregătit totuşi oferte pentru perioada sărbătorilor le-au postat fie pe site-ul propriu, fie pe site-urile turistice şi, potrivit acestora, în ultima săptămână din luna martie peste 70 de unităţi de cazare din judeţul Sibiu aveau o ofertă specială pentru Paşte.

Oferte Paste 2014: Ocna Sibiului

Pentru perioada 18-21 aprilie, cel mai mic preţ din judeţ este 45 de lei cazarea pentru o noapte, la o cabană din Ocna Sibiului, iar cel mai mare, peste o sută de euro pe noapte de persoană, la un han din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Cabana respectivă, din Ocna Sibiului, construită integral din lemn, este amplasată într-o zonă liniştită din staţiune, la câteva minute de lacurile sărate, şi dispune de 16 locuri distribuite în patru camere cu băi proprii şi două camere cu baie comună. Cabana are o bucătărie complet utilată, un living mare, grătar şi se închiriază doar integral, unui singur grup de turişti, pentru minimum două nopţi. Cei care vor să se cazeze aici plătesc 45 de lei pe noapte de persoană şi au asigurată doar cazarea. La rezervare, turiştii trebuie să achite un avans de minimum 20 la sută.

Pe site-urile turistice mai există o singură altă unitate din Ocna Sibiului cu ofertă pentru Paşte: un hostel de trei stele, amplasat pe malul Lacului Verde, care oferă turiştilor posibilitatea de a admira toate lacurile sărate de la Ocna Sibiului, dar şi o „cură de aerosoli naturali”.

ocna-sibiului

Hostelul dispune de zece locuri în camere duble cu baie proprie, televizor, frigider, aer condiţionat şi balcon. Pentru cazare şi pensiune completă, turiştii trebuie să plătească 190 de lei pe noapte de persoană, în preţ fiind incluse masa festivă cu preparate de casă din bucătăria tradiţională ardelenească, specifice sărbătorii de Paşte, dar şi băuturi alcoolice şi non-alcoolice, cozonac de casă, fructe, saleuri, alune prăjite. În seara primei zile de Paşte, turiştii sunt invitaţi la grătar în aer liber. Pentru rezervare la această unitate, doritorii trebuie să plătească un avans de 50 la sută, iar pachetul minim este de trei nopţi.

Oferte Paste 2014: Marginimea Sibiului

Cele mai multe oferte sunt însă în Mărginimea Sibiului – denumirea generică dată unui număr de 18 localităţi: Boiţa, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Sălişte, Galeş, Tilişca, Rod, Poiana Sibiului şi Jina, atestate încă din perioada paleoliticului mijlociu.

La Gura Râului, cea mai ieftină ofertă este de 60 de lei pe noapte de persoană, la o casă de vacanţă, cea mai scumpă fiind de 225 de lei de persoană pe noapte, la o pensiune de trei margarete. Casa de vacanţă are 12 locuri în şase camere duble, cu baie proprie. Unitatea se închiriază doar integral, pentru minimum trei nopţi, preţul total pentru întreaga perioadă fiind de 2.160 de lei. În preţ intră doar cazarea, turiştii având la dispoziţie bucătărie şi grătar pentru a-şi găti singuri.

Cei care doresc mai mult confort şi mese pregătite pot alege pensiunea de trei margarete, care are 12 locuri în şase camere, fiecare dotată cu internet, minibar, aer condiţionat, frigider, încălzire centrală, televizor şi balcon. La preţul de 225 de lei de persoană pe noapte, turiştii beneficiază de pensiune completă, în ziua de Paşte existând masă festivă compusă din ciorbă de miel, stufat de miel, friptura de miel, cozonac, pască, tort de fructe şi băuturi, dar şi o gustare cu produse tradiţionale de Paşte, după întoarcerea de la biserică.

Comuna Răşinari, aflată la circa zece kilometri de Sibiu, este o altă destinaţie turistică preferată de cei care doresc să viziteze atât Mărginimea Sibiului, cât şi municipiul Sibiu.rasinari

Cazarea la Răşinari, de Paşte, costă între 150 şi 185 de lei, la pensiuni de trei margarete. Pentru 150 de lei pe noapte de persoană două astfel de unităţi oferă cazare şi demipensiune, fiind inclusă masa festivă care cuprinde drob, ouă roşii, ciorbă de miel, friptură de miel, pui, porc cu garnitură şi salată, dar şi dulciuri şi băuturi.

La o altă pensiune de trei margarete, turiştii beneficiază de cazare şi pensiune completă la preţul de 185 de lei pe noapte de persoană. Sejurul este de minimum trei nopţi, în perioada 18-21 aprilie, iar unitatea pune la dispoziţia turiştilor şi meniu de post pentru vineri seara.

La Sibiel, tarifele sunt între 160 şi 200 de lei pe noapte de persoană.

Astfel, o unitate de cazare cu cinci camere, un salon cu o capacitate de 15-20 de persoane, o bucătarie, parcare în curte şi loc pentru grătar îşi ademeneşte turiştii cu mâncături tradiţionale pregătite din ingrediente naturale, dar şi cu „liniştea şi frumuseţea locului” şi aerul curat de munte.

Mai multe pensiuni de trei şi patru margarete din Sibiel au preţuri cuprinse între 197 şi 200 de lei pe noapte de persoană.

De exemplu, o unitate de trei margarete situată pe malul râului Sibiel îndeamnă turiştii să se „elibereze de stress-ul cotidian” ascultând susurul apei. Pensiunea are şapte camere, iar din patul oricăreia din ele se vede muntele plin cu verdeaţă, susţin proprietarii, care îşi aşteaptă turiştii cu călăreţi, muzică populară cu solist vocal şi grup de dansatori, la cerere. Cazarea şi demipensiunea costă 197 de lei de persoană pe noapte la această unitate.

O pensiune de patru margarete le propune turiştilor camere amenajate diferit, cu aer de muzeu al meşteşugurilor şi tradiţiilor româneşti, în fiecare cameră regăsindu-se obiecte vechi: oale şi obiecte specifice olăritului, obiecte din lemn executate de cei mai pricepuţi tâmplari, icoane pe sticlă, lemn, dar şi o frescă. Aici, cazarea cu demipensiune costă 198 de lei de persoană pe noapte.

Alte trei pensiuni oferă condiţii similare: sejur de trei nopţi, demipensiune, masă festivă de Paşte, la 200 de lei de persoană pe noapte. La două dintre ele, turiştii vor avea parte de o seară românească, care constă în „tocăniţă de miel la ceaun, cocoloş cu brânză, muzica şi dans din Mărginime susţinute de formaţie de muzică populară”.sibiel

Turiştii sunt atraşi la Sibiel de „cel mai mare muzeu de icoane pe sticlă din Europa”, Muzeul „Zosim Oancea”.

Oferte Paste 2014: Paltinis

Cei care vor însă să fie cu adevărat la munte pot alege cea mai înaltă staţiune montană din ţară – Păltiniş, unde se poate schia, se pot parcurge trasee accesibile, se pot vizita Schitul şi Casa memorială Constantin Noica.

La Păltiniş, tarifele la cazare sunt cuprinse între 50 de lei de persoană pe noapte, într-o unitate unde se oferă doar cazare, şi 1.170 de lei de persoană pe sejur, la un hotel de patru stele. Pe lângă trei nopţi de cazare, demipensiune şi masă festivă, hotelul oferă turiştilor „program de divertisment”, acces nelimitat la un club pentru copii şi la Spa şi wi-fi gratuit.

Oferte Paste 2014: Balea Lac

Zona Bâlea Lac va atrage turiştii care doresc zăpadă. În prezent, stratul de nea măsoară un metru şi jumătate şi, chiar dacă în timpul zilei temperaturile sunt destul de ridicate, noaptea este frig, zăpada având şanse să reziste până de Paşte, chiar dacă stratul va fi mai puţin consistent. La peste 2.000 de metri altitudine se ajunge doar cu telecabina, Transfăgăraşanul fiind închis oficial până la 1 iunie.balea lac

La Bâlea Lac există două posibilităţi de cazare – Cabana Bâlea şi Cabana Paltinul. La prima dintre ele, doritorii se pot caza cu preţuri cuprinse între o sută şi 310 lei pe noapte. Proprietarii au pregătit şi un meniu de Paşte, turiştii putând să aleagă ce doresc să mănânce şi să plătească pentru ceea ce consumă.

În funcţie de evoluţia vremii, cei care ajung la Bâlea de Paşte vor putea vedea Hotelul de Gheaţă şi Biserica sau doar rămăşiţele acestora, dacă va fi prea cald.

Oferte Paste 2014 Sibiu

Cu o varietate de locuri de vizitat sau de trasee care pot fi urmate, dar şi datorită evenimentelor cuturale renumite, municipiul Sibiu este o altă destinaţie turistică din judeţ.

Preţurile în oraş pornesc de la 60 de lei de persoană pe noapte, la o pensiune care oferă doar cazare, şi ajung până la 500 de lei pe noapte de persoană la un han din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Acesta este de fapt o pensiune care reconstituie un han din Veştem, judeţul Sibiu, unde turiştii pot înnopta „într-un decor ce aminteşte de civilizaţia românească de acum 150 de ani”. Aici, turiştii beneficiază de cazare, pensiune completă, vizitarea muzeului care se întinde pe aproape o sută de hectare şi participarea la Slujba de Înviere la Biserica din Bezded, din cadrul aceluiaşi muzeu.

Sursa: gandul.info

Ultima oră

Comentariul meu