proteste la sibiu împotriva explorării și exploatării gazelor de şist

Pe 6 aprilie au loc simultan, în peste 60 de localități din România și în mai multe orașe din străinătate, mitinguri și marșuri împotriva „fracking-ului”.  La Sibiu, protestatarii se vor aduna la ora 16:00 în Piața Mare a orașului.

Iată cum sună anunțul organizatorilor mitingului:

Ieșim cu toții în stradă, săteni și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri, din țară și din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa și aerul.

Aproape 100 de ONG-uri și grupuri informale participă la organizarea Zilei Naționale de Luptă împotriva Fracturării Hidraulice, printre care 70 de ONG-uri grupate în Coaliția pentru Mediu, Mișcarea de Rezistență de la Pungești, Asociația România Fără Ei, Comunitatea Uniți Salvăm, Academia Civică Bihor, Asociația România Vie, Asociația Femeilor Universitare, Asociația Cetățenilor Abuzați din România, DobroGeea, Mișcarea Națională de Rezistența, Centrul de Intervenție Civică, precum și primari și preoți din zonele afectate de lucrările privind explorarea și exploatarea gazelor de șist. Au fost pornite peste 10 acțiuni în instanță, unele dintre ele în desfășurare, prin implicarea unor avocați pro bono și a mai multor ONG-uri. De asemenea, peste zece documente științifice care demonstrează impactul fracturării hidraulice au fost strânse și traduse de voluntari (http://stopfracturare.ro/dovezi-stiintifice). Mobilizarea cetățenilor contrastează flagrant cu derizoriul circului politic electoral actual, singura activitate notabilă a clasei politice.

Ultima oră

Comentariul meu